Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η απόφαση του δικαστηρίου που ορίζει την απαλλαγή των τεσσάρων στρατηγών, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ούγο Τσάβες, τον περασμένο Απρίλη, έχει προκαλέσει το λιγότερο την οργή της πλειοψηφίας των κατοίκων της λατινοαμερικανικής χώρας.

Για άλλη μία φορά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους του Καράκας την Κυριακή, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την «αντιδημοκρατική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που, όπως μετέδωσε το ΒΒC, όρισε πριν από δέκα ημέρες ότι δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για να δικαστούν οι δύο στρατηγοί και ναύαρχοι με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος.

Πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν κονκάρδες που έγραφαν: «Ναι, έγινε πραξικόπημα», ενώ άλλοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αδικίας». Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο Ούγο Τσάβες απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, λέγοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι απαράδεκτη, ενώ λίγο αργότερα σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι η αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος δεν πτόησε τους «πραξικοπηματίες» και τώρα προσπαθούν να ανατρέψουν την «Μπολιβαριανή Επανάσταση», καταστρέφοντας την οικονομία της χώρας. «Οι πραξικοπηματίες του Απριλίου, οι προνομιούχες τάξεις, ακόμη επιδιώκουν να σταματήσουν την επανάσταση, ακόμη ψάχνουν χίλιους τρόπους. Προσπαθούν να επιτύχουν ένα οικονομικό πραξικόπημα», τόνισε ο Πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι προσπαθούν να σαμποτάρουν την οικονομία, διοργανώνοντας απεργίες, κλείνοντας επιχειρήσεις, βγάζοντας κεφάλαια έξω από τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ