Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δηλώσεις Ζιουγκάνοφ για τα σχέδια επέμβασης στο Ιράκ

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Βλ. Μάσιν).-

«Η οικονομία των ΗΠΑ είναι σε τέλμα, το δολάριο είναι ασταθές. Φαίνεται πως η προβοκάτσια του Μανχάταν δεν ήταν αρκετή γι' αυτούς και τώρα αναζητούν νέο πρόσχημα για να αυξήσουν τα οικονομικά τους» τόνισε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, εξηγώντας σε δημοσιογράφους του πρακτορείου ΙΝΤΕΡΦΑΞ τις θέσεις του ΚΚΡΟ όσον αφορά στα σχέδια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ για επέμβαση στο Ιράκ.

Ο Ζιουγκάνοφ σχολίασε ως «πραγματική» την απειλή των ΗΠΑ να επέμβουν στο Ιράκ, εξηγώντας σε άλλο σημείο πως κατά την πεποίθησή του η «προβοκάτσια του Μανχάταν ήταν το αποτέλεσμα της πάλης ανάμεσα σε δύο ισχυρές φατρίες: τον παλιό και το νέο ιμπεριαλισμό». «Κανένας απ' τους μπιν Λάντεν δε θα μπορούσε να εξαπολύσει μία τέτοια επιχείρηση απ' τα σπήλαια», είπε ο Ζιουγκάνοφ, προσθέτοντας πως «εάν μία τρομοκρατική ενέργεια όπως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη είχαν σχεδιαστεί από κάποιο κράτος, οι μυστικές υπηρεσίες τουλάχιστον των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ θα το γνώριζαν»...

Ο Ζιουγκάνοφ κατέληξε λέγοντας πως αναμφιβόλως η Ρωσία πρέπει να διατηρήσει τις σημερινές σχέσεις που τηρεί με τις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι απαραίτητο να μεταβληθεί σε ουραγό της αμερικανικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ