Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο

Με δήλωσή του ο υποψήφιος υπερνομάρχης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» καλεί το λαό να δώσει μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική

Ηλίας Νικολόπουλος, Ελπίδα Παντελάκη, Θανάσης Παφίλης, υποψήφιοι για τις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά
Ηλίας Νικολόπουλος, Ελπίδα Παντελάκη, Θανάσης Παφίλης, υποψήφιοι για τις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά
Σε συσπείρωση για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής καλεί το λαϊκό κίνημα, με δήλωσή του, ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά, Θ. Παφίλης. «Ενοχη για το καθημερινό κύμα ακρίβειας, που σαν οδοστρωτήρας συνθλίβει το λαϊκό εισόδημα, είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία στο όνομα της ΟΝΕ ένα και μοναδικό στόχο έχει, την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου», υπογραμμίζει ο Θ. Παφίλης.

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει ο ίδιος, «μονίμως θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, σηκώνουν τα βάρη της κρίσης του συστήματος, πληρώνοντας ακριβά το δικαίωμα για δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Στην επιδρομή που γίνεται στο πενιχρό λαϊκό εισόδημα, συμμετέχουν με παραλλαγές αυτοί που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΣΥΝ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, αφού συμφωνούν στη μετατροπή των δήμων και νομαρχιών στο μακρύ χέρι του κράτους, φτάνοντας πιο εύκολα στην τσέπη του δημότη με νέους φόρους και τέλη».

Η κυβέρνηση, επισημαίνει ο υποψήφιος υπερνομάρχης, «με απίστευτη υποκρισία και με στόχο να υπονομεύσει τους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, φορτώνει την ευθύνη στην "καταναλωτική συμπεριφορά" των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι όμως, έχοντας "νου και γνώση", πρέπει να συσπειρωθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις ανατιμήσεις, για μείωση της έμμεσης φορολογίας, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για δημόσια και δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση και Παιδεία. Για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Συμμετοχή όλων μας, καταλήγει ο Θ. Παφίλης, «λοιπόν, στο πανεργατικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν τα συνδικάτα την Τρίτη στις 3 του Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), για να δοθεί δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με τη μαζική συμμετοχή του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ