Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ
Οι ανατιμήσεις τους «μάραναν»...

Η «πρασινογάλαζη» διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, που υπερθεματίζει για την ελεύθερη αγορά και τις πολιτικές που «ενισχύουν» η ΟΝΕ, η ΚΑΠ και ο ΠΟΕ, έβγαλε χτες μια ανακοίνωση για το θέμα των ανατιμήσεων, της οποίας το περιεχόμενο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα η ίδια πρεσβεύει.

Το ότι η κερδοσκοπία πλήττει δύο φορές τους αγρότες, γιατί αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά ό,τι τους χρειάζεται και να πωλούν τζάμπα ό,τι παράγουν είναι γνωστό και στους διοικούντες την ΠΑΣΕΓΕΣ. Οπως τους είναι γνωστό ότι, πολυεθνικές, σούπερ μάρκετ και εμπορομεσάζοντες κερδοσκοπούν ασύστολα και σε βάρος των αγροτών και σε βάρος των καταναλωτών. Το ίδιο ισχύει για το ότι η εγχώρια αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή συρρικνώνεται διαρκώς με εντολές της ΕΕ και μοιραία το εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο της χώρας έγινε έντονα ελλειμματικό και κάθε χρόνο όλο και περισσότερα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα εισάγονται στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χτες, μέρα που ήταν, η «πρασινογάλαζη» διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ αναφώνησε πως «οι αγρότες είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την αναζωπύρωση του τιμάριθμου στη χώρα». Ομως, δεν αρκούν μόνο ορθές επισημάνσεις σαν τις χτεσινές, γιατί σε συνδυασμό με τα πιστεύω τους και τα πεπραγμένα τους οι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν πέρα για πέρα υποκριτές. Γιατί, η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν ήταν αυτή που προ μηνών έκανε σεμινάρια στους αγρότες για ευρώ. Οι ίδιοι οι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν είναι αυτοί που στηρίζουν τους καταστροφικούς κανονισμούς της ΕΕ για περιορισμό της αγροτικής παραγωγής και μείωση των αγροτικών τιμών. Οι ίδιοι, δε, δηλώνουν υπέρμαχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, δηλαδή υπέρ της ασύδοτης ελεύθερης «παγκοσμιοποιημένης» αγοράς. Τώρα τι τους πείραξε; Οτι «δαιμονοποιούνται» αδίκως οι αγρότες; Και τόσο χρόνια που οι αγρότες αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για την αλματώδη αύξηση του κόστους παραγωγής και για τη συρρίκνωση των αγροτικών τιμών και της αγροτικής παραγωγής, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής, οι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ τι ...έλεγαν; Και πέραν αυτής της χτεσινής ανακοίνωσης, τι άλλο διαλαλούν οι πρασινογάλαζοι διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ