Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αλλες αντιδράσεις

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομίας για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο τρίτο πακέτο μέτρων, που δηλώνει ότι θα προωθήσει η κυβέρνηση, σχολίασαν επίσης, χτες, το ΔΗΚΚΙ, η ΝΔ, ο ΣΥΝ και η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις εξαγγελθείσες «φορολογικές ελαφρύνσεις» του τρίτου πακέτου μέτρων:

  • Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, με δήλωσή του, σημειώνει ότι αυτές «καλύπτουν μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης, αφού είναι ανεπαίσθητες και υπερκαλύπτονται από τις σημαντικές αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, καθώς και των άλλων φορολογιών, που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση».
  • Από τη ΝΔ, ο Γιώργος Σουφλιάς επικαλέστηκε τη ρήση «Ωδινεν όρος και έτεκε μύν», επισημαίνοντας πως «με το σημερινό καθεστώς του δημοσιονομικού αδιεξόδου τα λίγα που δίδονται σήμερα με το ένα χέρι θα παρθούν με το άλλο». Επίσης, ο Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε τη φορολογική μεταρρύθμιση «φενάκη» και δήλωσε ότι οι εξαγγελθείσες φορολογικές ελαφρύνσεις «σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν το χαρακτήρα του φορολογικού μας συστήματος», που «παραμένει αναποτελεσματικό και άδικο».
  • Εκ μέρους του ΣΥΝ, το μέλος της ΠΓ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «πενιχρά και αποσπασματικά φορολογικά μπαλώματα, που διαιωνίζουν την αδικία και τον αναχρονισμό» και πως «η δειλή αύξηση του αφορολόγητου ορίου εξουδετερώνεται από την κατάργηση κρίσιμων φοροαπαλλαγών με κοινωνικά χαρακτηριστικά».

Θετικά, τέλος (όπως αρμόζει σε ένα κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), σχολίασε τις φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως αυτές «κινούνται στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ