Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΔΔΥ
Αρνούνται την ιδιωτικοποίηση

Πεντάωρη στάση εργασίας χτες και νέα κινητοποίηση αύριο Πέμπτη ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΔΔΥ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΔΔΥ
Στάση εργασίας από τις 10πμ μέχρι τις 3μμ και συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), αντιδρώντας στα σχέδια ιδιωτικοποίησής του και διεκδικώντας διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αύριο Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε νέα 5ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο εκσυγχρονισμός τους είναι κοροϊδία, θα κάνουν την Ελλάδα ανώνυμη εταιρία», ήταν ένα από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι. Πριν ένα χρόνο, με Προεδρικό Διάταγμα, ο δημόσιος ΟΔΔΥ μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή του. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του «ΟΔΔΥ ΑΕ», σε πρόσφατες δηλώσεις τους επισήμαναν πως στα άμεσα κυβερνητικά σχέδια είναι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η δραστηριοποίηση του Οργανισμού στον κερδοφόρο τομέα της ανακύκλωσης (ελαστικά αυτοκινήτων κλπ.) και στην εμπορία των οχημάτων που με τον ένα ή άλλο τρόπο έρχονται στην κυριότητα του δημοσίου, είναι αυτό που έχει μπει στο «μάτι» των ιδιωτών.

Με τη μετατροπή του ΟΔΔΥ σε ΑΕ, οι 190 εργαζόμενοι έχασαν αυτόματα τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα και το δικαίωμα της μονιμότητας που απορρέει από αυτή. Η κυβέρνηση με νομοθετική διάταξη είχε καθορίσει πως μόνο για το υπάρχον προσωπικό, οι θέσεις εργασίας στην ανώνυμη εταιρία θα είναι μόνιμες και προσωποπαγείς. Ωστόσο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΔΔΥ τινάζει στον «αέρα» την παραπάνω διάταξη. Επίσης, τα σενάρια που διοχετεύει η διεύθυνση περί «υψηλού εργασιακού κόστους», σε συνδυασμό με το ότι ένα χρόνο μετά, δεν έχει καταρτιστεί κανονισμός λειτουργίας και κανονισμός προσωπικού, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΔΔΥ είχε απευθυνθεί στους αρμόδιους της κυβέρνησης, διεκδικώντας διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος, όμως υπήρξε κωλυσιεργία και αόριστες υποσχέσεις πως το βλέπουν θετικά. Πρόσφατα επισκέφθηκαν τη διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Δημόσιας Διοίκησης που τους είπε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα, γιατί τάχα θα θεωρηθεί προεκλογική παροχή και τους παρέπεμψε σε συνάντηση με την υπουργό, μετά τις εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ