Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Πράξη οι νέες απαλλαγές

Επισημοποιήθηκε η κυβερνητική απόφαση για παροχή και νέων προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο, με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για φοροαπαλλαγή των μεγαλοεπιχειρηματιών για ποσό ίσο με το 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν για νεοπροσλαμβανόμενους.

Η απόφαση, που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς και ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου, αποτελεί εφαρμογή του άρθρου 4 παρ. 13 του νόμου 2753/99. Σύμφωνα με αυτή, από τη φορολόγηση των καθαρών κερδών των επιχειρήσεων, εκπίπτει το 50% του ποσού που κατέβαλαν για εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες αφορούν εργαζόμενους που προσλαμβάνουν για το χρονικό διάστημα από 17 Νοεμβρίου '99 μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2001.

Η φορολογική αυτή «ελάφρυνση» των εργοδοτών εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια για μείωση των εισφορών που καταβάλλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τους, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνικής ασφάλισης. Προς αυτή την κατεύθυνση και με το πρόσχημα της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων, πιέζουν ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, ΣΕΒ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη να τα υλοποιήσει, μετά τις εκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ