Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρωτιά της «Ταξικής Ενότητας»!

Τις 15 από τις 17 έδρες της νέας διοίκησης κατέλαβε η παράταξη, αυξάνοντας τη δύναμή της

Σημαντική άνοδο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες πέτυχε η «Ταξική Ενότητα», που υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ, στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου συνδικάτου στον ιδιωτικό τομέα στο νομό.

Στις εκλογές υπήρξε και αύξηση των ψηφισάντων. Ενώ στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 3.099 μέλη, φέτος ψήφισαν 3.435 οικοδόμοι. Η «Ταξική Ενότητα» ήρθε και πάλι πρώτη δύναμη, παίρνοντας 2.946 ψήφους και 15 έδρες στο ΔΣ, ενώ στις προηγούμενες είχε λάβει 2.539 ψήφους και 14 έδρες. Για το ΕΚΘ εξέλεξε 40 αντιπροσώπους από 34 που είχε προηγούμενα και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων 30 αντιπροσώπους από 26.

Δεύτερη δύναμη ήρθε η « Συνδικαλιστική Ενότητα», που υποστηρίχθηκε από την ΠΑΣΚΕ, με 421 ψήφους από 337 που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές. Στο ΔΣ εξέλεξε 2 έδρες όσες είχε και πρίν, 6 αντιπροσώπους στο ΕΚΘ και 4 στην Ομοσπονδία.

Η απερχόμενη διοίκηση χαιρετίζει όλους τους οικοδόμους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη τους στο συνδικάτο. Η μεγάλη συμμετοχή των οικοδόμων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της απερχόμενης διοίκησης, «αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι οικοδόμοι επιβράβευσαν την αγωνιστική και ταξική πορεία του συνδικάτου και το έδωσαν δύναμη να συνεχίσει αυτή την πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ