Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Προεκλογικές ... διαψεύσεις

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλου

Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτά δε βλέπει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Ζαφειρόπουλος, αλλά αντίθετα όπως ισχυρίστηκε προχθές στη Βουλή, στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξή τους και στο μέλλον η αύξηση της απασχόλησης.

Το θέμα της μείωσης του προσωπικού των ναυπηγείων έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, αλλά ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι το θέμα δεν υφίσταται και προέκυψε από δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» στο οποίο παρερμηνεύονταν δηλώσεις του προέδρου των Ναυπηγείων. Είπε ότι ο πρόεδρος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο των εργαζομένων του σωματείου, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν αποδόθηκαν σωστά οι σχετικές δηλώσεις του. Ο Γ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι σταθερή απόφαση της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρόκειται η ΕΤΒΑ να πουλήσει το 51% του ναυπηγείου και άλλωστε για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων που κατέχουν το 49%.

Το μόνο που συζητείται, είπε, είναι με συναίνεση των εργαζομένων να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του διοικητικού κυρίως προσωπικού που υποαπασχολείται, ενώ ανέφερε ότι καμία βλαπτική αλλαγή σε βάρος των εργαζομένων δεν έγινε ούτε ασκείται τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων. Διέψευσε ότι συζητείται οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού και είπε ότι με τις νέες παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού πιθανόν να χρειαστούν στο μέλλον και νέοι εργαζόμενοι.

Σε προεκλογική περίοδο, είπε στην τοποθέτησή του ο Μ. Κωστόπουλος αναμενόταν τέτοιος καταιγισμός διαψεύσεων από τη μεριά της κυβέρνησης. Ομως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν είναι αλάργα το σκοτάδι, κλείσε τα μάτια σου να το δεις» και μετά τις εκλογές θα φανεί η πραγματικότητα. Ετσι και αλλιώς, είπε, η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που υποτάσσεται στην «παγκοσμιοποίηση» και στην ΕΕ οδηγεί σε αποβιομηχάνιση, συρρίκνωση και τελικά κλείσιμο μονάδων όπως το συγκεκριμένο ναυπηγείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ