Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Αλλη μία αναμενόμενη σύλληψη

Συνελήφθη χτες το μεσημέρι στα Εξάρχεια, από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 40χρονη Αγγελική Σωτηροπούλου, πρώην σύζυγος του Σάββα Ξηρού και νυν σύντροφος του Δημ. Κουφοντίνα ή «Λουκά» της «17Ν», βάσει σχετικού εντάλματος που εξέδωσε εναντίον της ο ειδικός ανακριτής, πρόεδρος Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκος. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι βρέθηκε δακτυλικό της αποτύπωμα σε σταθερό σημείο (κούφωμα πόρτας) στο κρησφύγετο της τρομοκρατικής οργάνωσης στην οδό Δαμάρεως 73, στο Παγκράτι. Δύο ακόμη δακτυλικά της αποτυπώματα είχαν βρεθεί από τη Σήμανση σε ένα βιβλίο και ένα περιοδικό που υπήρχαν στη «γιάφκα» της οδού Πάτμου 84 στα Πατήσια. Ομως, επρόκειτο για ευρήματα χωρίς ιδιαίτερη αξία, καθώς εντοπίστηκαν πάνω σε κινητά αντικείμενα.

Η σύλληψη της Α. Σωτηροπούλου έγινε στις 4 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Σολωμού, την ώρα που μετέβαινε στο γραφείο της δικηγόρου της Ιωάννας Κούρτοβικ μαζί με την Ισπανίδα Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ, σύντροφο του Σ. Ξηρού. Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Εφετείο, ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Κυρ. Καρούτσου, ο οποίος της ανακοίνωσε ότι κατηγορείται για τρεις κακουργηματικές πράξεις: «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή-προμήθεια-κατοχή εκρηκτικών υλών για τον εφοδιασμό της οργάνωσης αυτής κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής κατά συναυτουργία». Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε το κατηγορητήριο, επιφυλασσόμενη να το αντικρούσει διεξοδικά κατά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία, μέσω της συνηγόρου της, γι' αύριο στις 6 το απόγευμα.

Η Α. Σωτηροπούλου είχε εξεταστεί δύο φορές μέχρι τώρα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος της. Στις καταθέσεις της ισχυριζόταν ότι αγνοούσε το πραγματικό όνομα του Δημ. Κουφοντίνα. Τον γνώριζε, είπε, ως Δημ. Λαμπρόπουλο. Εδειχνε, επίσης, να μη γνωρίζει τίποτα για την εμπλοκή του συντρόφου της στη «17Ν», ενώ δυσανασχετούσε τον πρώτο καιρό για την παρακολούθησή της από την Αστυνομία. Καταστηματάρχης, ωστόσο, είχε υποστηρίξει δημόσια ότι την είχε δει να επισκέπτεται μαζί με την Αλίσια Ρομέρο την πολυκατοικία της οδού Δαμάρεως. Αυτή τον είχε απειλήσει με μήνυση.

Το τελευταίο διάστημα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα της Α. Σωτηροπούλου στα δύο κρησφύγετα της «17Ν». Οι σχετικές διαρροές είχαν εκτιμηθεί ως άσκηση πίεσης προς τον Κουφοντίνα, προκειμένου να «παραδοθεί» στις διωκτικές αρχές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ