Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κυβερνητικός εμπαιγμός στους επιτυχόντες του 1998

Toν άγριο εμπαιγμό της κυβέρνησης και των βουλευτών της γνώρισαν χτες οι επιτυχόντες του πανελλήνιου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έγινε το 1998 καθώς απορρίφθηκε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, η οποία ζητούσε την απορρόφησή τους στο δημόσιο. Την τροπολογία υποστήριξε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, αλλά απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία την ίδια στιγμή μάλιστα που την υπέγραφαν και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως άλλαξαν θέση όταν αυτή ήρθε για ψήφιση. Τελικά ο προεδρεύων τη συζήτηση Π. Σγουρίδης αρνήθηκε να τη θέσει σε ψηφοφορία, με τον ισχυρισμό ότι αυτή δε συνοδεύεται από την απαραίτητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Την ίδια ώρα όμως που η κυβερνητική πλειοψηφία δεν ικανοποιούσε το αίτημα των επιτυχόντων, φρόντιζε με τη συναίνεση και της ΝΔ να ψηφίσει άλλη τροπολογία σύμφωνα με την οποία αυξάνονται σε τέσσερις από τρεις οι συνεργάτες των βουλευτών που αποσπούνται από το δημόσιο στα γραφεία τους. Την κατηγορηματική του αντίθεση με τη συγκεκριμένη τροπολογία εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, ενώ κατά τάχθηκε και η εκπρόσωπος του ΣΥΝ.

«Λάβρος» Κατσανέβας

Σε έντονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σημίτη ήρθε χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβας και μάλιστα με έντονους χαρακτηρισμούς. Είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει «διαλύσει το σύμπαν» και τόνισε ότι «θλίβομαι που κυβερνάτε, είστε ανίκανοι να κυβερνάτε», ενώ πρόσθεσε ότι στη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση «είστε χειρότεροι από τη Ζάμπια».

«Η διαφωνία μου με αυτές τις εκτιμήσεις, από όποιον κι αν γίνονται, είναι πλήρης σε όλα τα επίπεδα». Αυτή την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τη στάση του Θ. Κατσανέβα, παραπέμποντας για τα... περαιτέρω στο γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Αδιευκρίνιστο παρέμενε χτες αν ο κ. Σφυρίου θα παρέπεμπε τον βουλευτή του κόμματος να δώσει εξηγήσεις στο Πειθαρχικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ