Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Τα προβλήματα επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων της υπόθεσης «17 Ν» με τους πελάτες τους, όταν τους επισκέπτονται στις φυλακές Κορυδαλλού, έθεσαν χτες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγ. Κρουσταλλάκη ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Παξινός και η αντιπρόεδρος Φρόσω Κιάου. Μια μέρα πριν, οι 12 συνήγοροι είχαν ζητήσει με σχετικό υπόμνημα από το συνδικαλιστικό τους φορέα την ανάληψη πρωτοβουλίας, ώστε να μπορούν να εκτελούν ανεμπόδιστα τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.

Ο εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισήμανε ότι πρέπει να είναι πλήρως κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των δικηγόρων και συνέστησε για το λόγο αυτό στο προεδρείο του ΔΣΑ να έρθει σε συνεννόηση με τον επόπτη των φυλακών, εισαγγελέα Πειραιά Γ. Φραγκιαδάκη. Επίσης, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι συνήγοροι των 16 κρατουμένων θα έχουν το μάξιμουμ του χρόνου επικοινωνίας μαζί τους, που προβλέπεται από το Σωφρονιστικό Κώδικα.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ ζήτησε ακόμη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δοθεί η δυνατότητα στους συνηγόρους να παραδίδουν οι ίδιοι στους πελάτες τους τα διάφορα ενημερωτικά έγγραφα και όχι να το κάνουν αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ύστερα, μάλιστα, από την αποχώρησή τους. Ο ίδιος ανακοίνωσε, τέλος, τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής, που θα απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόρους και άλλους επιστήμονες και θα εξετάζει τα προβλήματα εφαρμογής του αντιτρομοκρατικού νόμου και όποιο άλλο νομικό θέμα ανακύπτει σε σχέση με την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ