Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γαλαζοπράσινη «κολιγιά» εμπαιγμού των αγροτών

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή των κομμάτων τους, κρίνουν ότι δεν είναι καιρός για αγωνιστικές ενέργειες των αγροτών, καθώς με αυτές αναδεικνύονται οι υπεύθυνοι της σημερινής καταστροφικής πορείας για τον αγροτικό κόσμο.

Αυτό αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη με τις τελευταίες εξελίξεις στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και τη ματαίωση μιας σειράς κινητοποιήσεων, που ας σημειωθεί είχαν αποφασιστεί την προηγούμενη βδομάδα. Μια μερίδα «συνδικαλιστών» πήρε την πρωτοβουλία, χωρίς καμία εξουσιοδότηση και ήρθε σε επαφή με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τους «υποσχέθηκε» λαγούς με πετραχήλια, λέγοντας μάλιστα πως μέχρι προχτές Τρίτη θα λυνόταν το πρόβλημα με το βαμβάκι. Δυστυχώς, διαψεύστηκαν. Ομως έτσι κι αλλιώς οι παραγωγοί που αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν απαιτούσαν υποσχέσεις για μικρές διορθώσεις.

Σχετικά με το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των Αγροτικών Συλλόγων της Δυτικής υπαίθρου, παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία στη σύσκεψη της Χαλάστρας την Κυριακή 20/2 με θέμα τις αποφάσεις του υπουργείου Γεωργίας για το βαμβάκι και τις συνέπειες για τους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής.

Αυτή η σύσκεψη όμως στο τέλος δεν έγινε με ευθύνη τόσο των διοργανωτών όσο και των βουλευτών και των κομμάτων τους, που αν και κλήθηκαν δεν προσήλθαν (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΚΚΙ - ΣΥΝ). Η αγανάκτηση των αγροτών που προσήλθαν ήταν δικαιολογημένη.

Γιατί ενώ οι καταστροφικές αποφάσεις ισχύουν και θα έπρεπε ν' αναπτυχθεί ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό κίνημα στην περιοχή, οι γνωστοί συνδικαλιστές που κινούνται στο χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι βουλευτές και τα κόμματά τους, έκριναν ότι δεν είναι καιρός για αγωνιστικές ενέργειες που αναδεικνύουν τους υπεύθυνους και αποκαλύπτουν την πολιτική που στηρίζουν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η ηγεσία της ΝΔ (ΚΑΠ - ΑΤΖΕΝΤΑ).

Γι' αυτό είναι εκ του πονηρού τόσο οι υποσχέσεις της κυβέρνησης όσο και οι φιλοαγροτικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης και αρπαγής της ψήφου της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ιστορία και τα πεπραγμένα τους είναι γνωστά. Η προχθεσινή όμως απουσία των βουλευτών και των κομμάτων αναδεικνύει ότι η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για ν' αλλάξουν τα πράγματα και στον αγροτικό τομέα προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η καταδίκη των κομμάτων του δικομματισμού και η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, πρέπει να είναι η απάντηση των βαμβακοπαραγωγών, των αγροτών της περιοχής, όλου του νομού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ