Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των λαών

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, Θανάσης Παφίλης, με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, σχολίασε τη δραματική κατάσταση στην Παλαιστίνη, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των λαών. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιείται με την άμεση στήριξη των ΗΠΑ και με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ και της ελληνικής, η οποία δεν προχωρεί σε καμία ενέργεια ώστε να πιεστεί το Ισραήλ να σταματήσει την εκστρατεία εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρούμε ότι χρειάζεται να κινητοποιηθούν οι λαοί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η υπόθεση βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στα χέρια των λαών.

Ο ελληνικός λαός πρώτα απ' όλα πρέπει να εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη διαμαρτυρία του, την αντίθεσή του στη βαρβαρότητα. Θα πρέπει επίσης να καταδικαστεί και με την ψήφο η πολιτική όλων εκείνων που είτε ταυτίζονται, είτε κρατούν "ίσες αποστάσεις", είτε συμβάλλουν στο να διαμορφωθούν άλλοθι "περί τρομοκρατίας", τα οποία αξιοποιούνται στη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη σχετίζεται με την προετοιμαζόμενη επίθεση των ιμπεριαλιστών κατά του Ιρακ. Επιχειρούν να δημιουργήσουν συνολικά ένα τέτοιο κλίμα, ώστε να "νομιμοποιήσουν" την επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τους πάντες να πάρουν σαφέστατη θέση και να αφήσουν την πολιτική των "ίσων αποστάσεων", τα υπονοούμενα και αποσιωπητικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ