Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
«Πρέπει να τους σταματήσουμε»

Αντιπολεμική έκκληση υπογράφουν άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές

«Ο Μπους και ο Μπλερ απειλούν να επέμβουν στο Ιράκ αγνοώντας προκλητικά τις αντιδράσεις που υπάρχουν διεθνώς. Ετοιμάζονται να αποδεκατίσουν μια χώρα και ένα λαό που ακόμα υποφέρει από την προηγούμενη επέμβαση του 1991. Εκατό χιλιάδες ζωές στοίχισε ο προηγούμενος πόλεμος του πατέρα Μπους και άλλες 600 χιλιάδες νεκρά παιδιά το εμπάργκο που επέβαλαν.

Η νέα επέμβαση που ετοιμάζουν είναι ακόμα πιο βάρβαρη, θα σημάνει τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων αθώων πολιτών στο Ιράκ και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Θα αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τον Σαρόν για να συνεχίσει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτός ο πόλεμος γεννάει αντιδράσεις πριν ακόμα ξεσπάσει. Στο Λονδίνο η συμμαχία "Σταματήστε τον πόλεμο" οργανώνει στις 28 Σεπτέμβρη το μεγαλύτερο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που έχει γίνει ποτέ. Ο Χάρολντ Πίντερ, ο Κεν Λόουτς, ο Πολ Φουτ, δηλώνουν, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγωνιστές της ειρήνης που ετοιμάζουν αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Καταδικάζουμε τη νέα επέμβαση στο Ιράκ. Στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη διευκολύνει και να μη συμμετέχει στο νέο πολεμικό παροξυσμό του Μπους και του Σαρόν.

Καλούμε όλο το λαό της Αθήνας να συμμετάσχει την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 7μμ στο Πάρκο Ελευθερίας, στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό».

Ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, μέχρι στιγμής την παραπάνω έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι:

Μίκης Θεοδωράκης, Ευάγγελος Μαχαίρας επίτιμος πρόεδρος Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης - πρόεδρος ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρης Φελώνης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Σπύρος Παπασπύρου, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννης Βαβούρας, πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, Στέφανος Ληναίος, σκηνοθέτης - ηθοποιός, Κύρα Αδάμ, δημοσιογράφος - «Ελευθεροτυπία», Μιχάλης Βαρδάνης, πρόεδρος Συνδέσμου Εξορισθέντων - Φυλακισμένων 1967 - 1974, Γιάννης Ε. Διακογιάννης, δημοσιογράφος - «Τα Νέα», Κώστας Διάκος, Πράσινη Πολιτική, Βασίλης Μουλόπουλος, δημοσιογράφος - «Βήμα», Χάρης Παπαμάργαρης, πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, Μαριέττα Ριάλδη, ηθοποιός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδια «επόμενης κίνησης» εν αναμονή της κυβέρνησης Αμπάς(2003-04-19 00:00:00.0)
Το άδικο δεν το κάνει δίκαιο πιθανή απόφαση του ΟΗΕ(2003-01-24 00:00:00.0)
«Σταματήστε τον πόλεμο»!(2002-09-19 00:00:00.0)
Είδαν τη φρίκη, ζήτησαν δυνάμωμα της αλληλεγγύης(2002-04-06 00:00:00.0)
«Να εκφραστεί η πιο πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη»(2002-03-30 00:00:00.0)
Νέα πολεμική ένταση(2001-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ