Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Η δικομματική συμπαιγνία γίνεται πλέον φανερά

«Βλέπω την Πάτρα να αλλάζει», είπε ο μεγάλος τραπεζίτης κι έκλεισε το μάτι στο μικρό τραπεζίτη. Η φράση αυτή του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και διορισμένου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Καρατζά, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα την περασμένη εβδομάδα, ενθουσίασε τον δήμαρχο της Πάτρας και πρόεδρο της Αχαΐκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, Ευάγγελο Φλωράτο. Ο εκλεκτός της ΝΔ μάλιστα, που φροντίζει να έχει αγαστές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, χάρη στην ψήφο ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με άνωθεν εντολή, κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο, στα πλαίσια μαφιόζικων πολιτικών συναλλαγών των εταίρων του δικομματισμού, ώστε να μη βγει ο Παναγιώτης Κοσιώνης δήμαρχος στην Πάτρα - ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από αυτήν τη δήλωση, που αισθάνθηκε την ανάγκη να τον ευχαριστήσει δημόσια μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Θεόδωρου Γιοβάνη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Να ευχαριστήσουμε τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Καρατζά, ο οποίος ήρθε στην Πάτρα και μίλησε για τις δυνατότητες που έχει πλέον η πόλη μας, καθώς επίσης και για την επιχειρηματική έκρηξη, που, όπως είπε, αναμένεται τα επόμενα χρόνια στην Πάτρα».

Μετά την αλλαξο...στροφή ψήφων, τη μεταπήδηση από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ της Ευγενίας Ζέρβα στο ψηφοδέλτιο του Φλωράτου, την επί τετραετία αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων με στελέχη της κυβέρνησης του τελευταίου, ήρθε η ώρα να εισπράξει τα εύσημα και από τον συνάδελφό του τραπεζίτη και προσωπικό φίλο του Κώστα Σημίτη.

Φαίνεται πως η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Αντρέα Καράβολα για το Δήμο της Πάτρας αποδεικνύεται ποντάρισμα σε «κουτσό άλογο» και, ως εκ τούτου, τα ταξικά ανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ, που δουλεύουν πάντα σε υψηλά επίπεδα, ενεργοποιούνται και πάλι. Η ανησυχία για τη δυναμική της Δημοτικής Κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, που χτυπάει με αξιώσεις τη δημοτική πόρτα, είναι έκδηλη στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, που - όπως απέδειξαν και στο παρελθόν - δε θέλουν σε καμία περίπτωση ο Δήμος της Πάτρας να περάσει σε αγωνιστικά χέρια. Λογαριάζουν όμως χωρίς το λαό της Πάτρας, που πλέον γνωρίζει και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπερψηφίσει το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Κοσιώνη, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί ο δήμος από τον εκπρόσωπο της οικονομικής ολιγαρχίας, τον εκλεκτό της ΝΔ και προσφιλή συνεργάτη της κυβέρνησης, Ευάγγελο Φλωράτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ