Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ
Οταν ο δήμος γίνεται επιχείρηση...

Βασιλικότερη του βασιλέως αποδείχτηκε την προηγούμενη τετραετία, για να μην πάμε βαθύτερα στο χρόνο, η δημοτική αρχή Ζωγράφου, όπου πλειοψηφεί η παράταξη της ΔΑΔΑ με δήμαρχο τον Γ. Καζάκο, που στηρίχτηκε στις προηγούμενες εκλογές όπως και στις επερχόμενες από τη ΝΔ. Χωρίς βεβαίως να έχουμε καμία διάθεση να αδικήσουμε άλλους κυρίους του δημοτικού συμβουλίου, των άλλων προσκείμενων στο δικομματισμό παρατάξεων, με τη συμφωνία ή την ανοχή των οποίων πάρθηκαν αποφάσεις που κατάφεραν πλήγμα στα εισοδήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών του δήμου και στα δικαιώματά τους, τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής αποδεικνύουν την υποστήριξη - εφαρμογή των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών:

  • Στις 27/12/2001 ψήφισε έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό για το 2002, στον οποίο καταγράφεται η εμμονή της στη φορολογική επιβάρυνση των δημοτών, από την οποία προέρχεται το 40% των πραγματοποιούμενων εσόδων ετησίως. Αρνήθηκε την πρόταση της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου» για μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% το 2002, τα οποία τα τρία τελευταία χρόνια είχε αυξήσει κατά 23%.
  • Μέσα σε τρία χρόνια, ανέβασε τη συνολική δανειακή επιβάρυνση του δήμου από 3,2 δισ. δραχμές σε 4,4 και προχωρά ακάθεκτη.
  • Σχεδιάζει την ανέγερση γηροκομείου με ανταποδοτική λεηλασία των συντάξεων των υπέργηρων δημοτών.
  • Αντί για δημιουργία θεάτρου και διαμόρφωση ενιαίου χώρου πρασίνου στα 14 στρέμματα (Ιοκάστης - Παξών - Κολοκοτρώνη), προκρίνει την επέκταση της τσιμεντοποίησης με ανέγερση συνεδριακού κέντρου, γκαράζ και γέφυρας.
  • Γενικεύει τη μέθοδο της λεγόμενης «αυτοχρηματοδότησης» και εκχωρεί σε επιχειρηματικό όμιλο για 18-30 χρόνια πέντε πλατείες και έξι ελεύθερους δημοτικούς χώρους προς τσιμεντοποίηση.
  • Αποδιαρθρώνει και περιθωριοποιεί το εργατοτεχνικό συνεργείο και το μηχανισμό έργων δι' αυτεπιστασίας και τα όποια έργα του Δήμου επιβαρύνονται κατά 28 έως 40%.
  • Σιωπά συνένοχα για τη δραστική περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στις Σχολικές Επιτροπές και στον ΟΣΚ για τη συντήρηση των σχολείων. Σιωπηρά αποδέχεται τη μετακύληση του κόστους ανέγερσης σχολικών κτιρίων από την ΟΣΚ ΑΕ στις πλάτες του δήμου.

Οπως καταγγέλλει η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», στον προϋπολογισμό που κατάρτισε η δημοτική αρχή, δε χώρεσε η μισθοδοσία για την πρόσληψη δύο φυλάκων στα 49 στρέμματα στο Γουδί, η μετατροπή του «Ρυθμού» σε δημοτικό αναψυκτήριο, η μείωση των διδάκτρων που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς και στο δημοτικό ωδείο, η κατάργηση της προγραμματισμένης επιβολής 5.000 δραχμών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών και πολλά ακόμη.

Κι όχι μόνο δε χώρεσαν, αλλά η δημοτική αρχή, δίνοντας ρεσιτάλ θράσους, χαρακτήρισε «κοινοβιακή λογική» τις προτάσεις της παράταξης για διεύρυνση του ρόλου των ΚΑΠΗ, με προγράμματα δραστηριοτήτων που να αγγίζουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των ηλικιωμένων, ενώ χλεύασε την πρότασή της για διεκδίκηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων από την κυβέρνηση. Η «μπλε εκδοχή» της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ