Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Το ΤΕΕ να στηρίξει το λαϊκό κίνημα

Την ανάγκη ενίσχυσης της δραστηριότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προκειμένου να στηρίξει επιστημονικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μαζικό λαϊκό κίνημα, υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, επισκεπτόμενος χτες το Επιμελητήριο. Ο υποψήφιος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση Τώρα» Κώστας Τζατζάνης.

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε πως το ΤΕΕ μπορεί να συμβάλει θετικά και να ενισχύσει με επιστημονικά στοιχεία και επεξεργασμένες θέσεις την ΤΑ και το μαζικό λαϊκό κίνημα, για θέματα όπως τα εργατικά ατυχήματα, η λειτουργία της πόλης - συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά - και οι νέες τεχνολογίες.

Υπενθύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια, «που ήταν ανεπτυγμένο το μαζικό λαϊκό κίνημα, τότε που κυριαρχούσε στο χώρο μια πιο συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων, το ΤΕΕ είχε επεξεργασίες, προτάσεις, θέσεις, αλλά και ενέργειες, πράξεις, παρεμβάσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης. Είναι καιρός να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή τη δραστηριότητα για να παίξει έναν πιο θετικό ρόλο στα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων».

Ο Κ. Τζατζάνης ζήτησε από το ΤΕΕ να στηρίξει τους αγώνες των κατοίκων του Πειραιά για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων, που επιχειρούν να καταλάβουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αναφέρθηκε σε σχέδια μεγαλοσχημόνων να τσιμεντοποιήσουν τέτοιους χώρους γύρω από το ΣΕΦ και το στάδιο Καραϊσκάκη, να οικοδομήσουν μεγαθήρια και, πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή, να εξοντώσουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Ο. Γ. Αλαβάνος χαρακτήρισε τη συνάντηση «εξαιρετικά εποικοδομητική» και μίλησε για «κοινούς προβληματισμούς» των ΤΕΕ, Σπ. Χαλβατζή και Κ. Τζατζάνη. Συνέχισε: «Και οι προτάσεις, και η κριτική που ακούστηκαν για τη δουλιά του Επιμελητηρίου και το πώς πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ΤΕΕ και εκπροσώπων της ΤΑ, για μας είναι πολύτιμη».

Αργότερα το απόγευμα, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε συγκέντρωση της «Συμπαράταξης» για το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα στην πλατεία Κυψέλης.

Σήμερα στις 7.30 μμ, ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση για το 4ο Διαμέρισμα, στον Κολωνό (πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα). Την ίδια ώρα, θα μιλήσει σε συγκέντρωση για το 2ο Διαμέρισμα στην πλατεία Πρ. Ηλία (Παγκράτι) η Αλ. Ζορμπαλά, δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης» και στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης.

  • Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού θα περιοδεύσουν στις 8.30 πμ στη Διεύθυνση Περιφέρειας Νήσων της ΔΕΗ (λεωφόρος Συγγρού, περιοχή Φιξ). Στις 3 μμ θα περιοδεύσουν στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» στα Χαυτεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ