Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Ο λαός αγκαλιάζει τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Σε πείσμα των μεθοδεύσεων του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, ο ξεκάθαρος ανατρεπτικός αγωνιστικός διεκδικητικός λόγος της παράταξης συναντά την επιδοκιμασία των ανθρώπων του μόχθου

Την επιδοκιμασία των θέσεων και προτάσεών της συναντά στις καθημερινές πολύμορφες δραστηριότητές της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης. Η ξεκάθαρη φυσιογνωμία της Παράταξης, η αταλάντευτη και χωρίς «ήξεις - αφήξεις» πολιτική που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν τον αγωνιστικό συνδυασμό είναι γνώριμες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, σε κάθε αγωνιζόμενο, γιατί έχουν τις ρίζες τους σε όλους τους αγώνες που ξεδιπλώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και γιατί αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, από καλύτερες θέσεις, και μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, το ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και προοπτικής που στέλνει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» βρίσκει πολλούς αποδέκτες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, στους μικροεπαγγελματίες που απειλούνται με αφανισμό, στη νεολαία που έχει να αντιμετωπίσει τα δικά της ζωτικά προβλήματα, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων που βρίσκει στους λογής-λογής θιασώτες της σημερινής μίζερης πραγματικότητας.

Στις γειτονιές

Στο Εμπορικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης περιόδευσε το Σάββατο το πρωί, ο Θανάσης Παφίλης, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Μεταμόρφωσης Κώστα Μαρκέτη. Οι καταστηματάρχες επισήμαναν την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους. Από την πλευρά του ο Κ. Μαρκέτης επισήμανε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος που παρότι περνάει από την πόλη δε θα σταθμεύει σ' αυτήν, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, να ακυρώσει τις εξαγγελίες για την κατασκευή σταθμού. Ετσι, πάνω από 8.000 εργάτες που πηγαίνουν καθημερινά για μεροκάματο στη βιομηχανική ζώνη της πόλης θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται.

Δεκάδες νεολαίοι με τις προκηρύξεις της Παράταξης στα χέρια πλαισίωσαν τον Θ. Παφίλη και τον υποψήφιο νομάρχη της Αθήνας Ηλ. Νικολόπουλο στην περιοδεία τους στο Μπουρνάζι. Κυριακή μεσημέρι και η κεντρική πλατεία της περιοχής έσφυζε από νεολαία. Οι συζητήσεις, τα πηγαδάκια των νεολαίων της περιοχής με τους επικεφαλής του συνδυασμού είχαν ένα ιδιαίτερο χρώμα, έβγαζαν τα ιδιαίτερα προβλήματα, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της νεολαίας. Στις δηλώσεις του ο Θ. Παφίλης καλούσε τη νεολαία «να στείλει σαφές μήνυμα ανυπακοής στην πολιτική που την οδηγεί στην ανεργία, στο περιθώρια και που τη σπρώχνει στους κόλπους των ναρκωτικών». «Λέμε: Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ναι στον αγώνα για να ανατραπούν όλες οι αιτίες που παράγουν αυτό το φαινόμενο», είναι το σαφές μήνυμα της Παράταξης.

Με τους υποδηματοποιούς

Εδώ τα προβλήματα καθημερινά οξύνονται, ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο ανελέητος και η κυβέρνηση με την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που εφαρμόζει σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου στρέφει τους μικρούς επιχειρηματίες του κλάδου σε αδιέξοδα. Ο Θ. Παφίλης στο χαιρετισμό στην ημερίδα των Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας επισήμανε αυτά τα φαινόμενα, που αξιοποιούνται ακόμη και για τις προεκλογικές σκοπιμότητες των κυβερνητικών συνδυασμών. Δεν είναι τυχαίο ότι η άναρχη εγκατάσταση βιοτεχνικών επιχειρήσεων βυρσοδεψίας, που αποφάσισε η ίδια η κυβέρνηση στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Ασπρόπυργου, «ανακαλείται», παραμονές εκλογών, προκειμένου να υπηρετηθούν οι προεκλογικές σκοπιμότητες.

Με την Παλαιστινιακή Παροικία

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Παλαιστινιακή Παροικία της Αθήνας στον Θ. Παφίλη, ο οποίος απευθυνόμενος σε δεκάδες Παλαιστίνιους ξεκαθάρισε: «Μαχόμαστε για μια υπερνομαρχία που θα είναι πρώτη στους αγώνες για το Παλαιστινιακό, που θα στηρίζει αποφασιστικά τους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες, που θα πρωτοστατεί στο να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα».

«Είστε το τελευταίο οχυρό. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία», ήταν η θερμή απάντηση των Παλαιστίνιων που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Στα ΕΛΤΑ

Το Κέντρο Διαλογής στο Περιστέρι, επισκέφτηκε χτες ο Θανάσης Παφίλης, και μιλώντας στους εργαζόμενους επισήμανε: «Σήμερα βιώνετε την αγριότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής, με την εντατικοποίηση της εργασίας που είναι άρρηκτα δεμένη με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού».

Η κυβερνητική πολιτική «θα έχει αποτέλεσμα να γίνουν χειρότερες και ακριβότερες οι ταχυδρομικές υπηρεσίες για το λαό, την ίδια στιγμή που τεράστια κέρδη θα μεταφερθούν στις τσέπες ξένων πολυεθνικών».

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» αγωνίζεται, και δηλώνει: «Τα ΕΛΤΑ πρέπει να παραμείνουν δημόσια. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να εξαλειφθεί το φαινόμενο των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης που καθιστά τους εργαζόμενους ομήρους της κυβερνητικής πολιτικής», κατέληξε ο Θ. Παφίλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Θ. Παφίλης στη ΝΕΤ (2002-10-10 00:00:00.0)
Ψήφο καταδίκης της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα (2002-10-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-09-28 00:00:00.0)
Να καταψηφιστούν όσοι ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία (2002-09-20 00:00:00.0)
Τώρα και γελοίες δημοσκοπήσεις (2002-08-27 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για την Παλαιστίνη (2002-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ