Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
«Διεκδικούμε την πόλη μας»!

Χέρι με χέρι, γειτονιά τη γειτονιά, το πρόγραμμα της παράταξης γίνεται κτήμα του λαού της Κοκκινιάς

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Με τίτλο «Διεκδικούμε το μέλλον της πόλης μας και των ανθρώπων της» και με περιεχόμενο τις τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πραγματικά και καυτά προβλήματα των Κοκκινιωτών περνάει από χέρι σε χέρι, σε κάθε γειτονιά, το πρόγραμμα της «Δημοκρατικής Ενότητας» Νίκαιας.

Με μια μεγάλη πανεξόρμηση το περασμένο Σάββατο από το πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης μέχρι την πλατεία του Αϊ Νικόλα - όπου και το κεντρικό εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Ενότητας» - με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, την πρώην δήμαρχο Νίκαιας, Βέρα Νικολαΐδου, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και πολλούς φίλους και υποστηρικτές της, η παράταξη έφερε σε επαφή τους Κοκκινιώτες με το πρόγραμμά της.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει περιεκτικά και κατανοητά την τραγική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο δήμο και τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας» σε μια σειρά κεντρικά ζητήματα όπως: Τα οικονομικά του δήμου και την απαραίτητη εξυγίανσή τους, απασχόληση - ακρίβεια - κοινωνική ασφάλιση, περιβάλλον, συγκοινωνίες, καθαριότητα, παιδεία, πολιτισμός, ιστορικό κέντρο της πόλης, Εθνική Αντίσταση, Γυναίκες, Νεολαία, κοινωνική υγεία - πρόνοια, άτομα με ειδικές ανάγκες και δυνατότητες, ναρκωτικά, αθλητισμός.

Η «Δημοκρατική Ενότητα» δεν ξεχνά - όπως «ξεχνά» η σημερινή δημοτική αρχή - τα πάνω από 29 δισ. δρχ. που αντιστοιχούν στη Νίκαια από τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καταγγέλλει την τακτική της δημοτικής αρχής που «φέσωσε» το Δήμο με 5 δισ. δραχμές δάνεια, αλλά και την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 125% από το 1994! Βέβαια, η «Δημοκρατική Ενότητα» δίκαια περηφανεύεται στο πρόγραμμά της και για το ότι συμπαραστάθηκε και στήριξε τους λαϊκούς αγώνες για το ασφαλιστικό, για δουλιά και ειρήνη.

Ειδική μνεία γίνεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αφού στη Νίκαια επιλέχθηκε η κατασκευή του «Σπιτιού της Αρσης Βαρών» σε χώρο ακατάλληλο γι' αυτό το σκοπό, αλλά και με γενικότερες δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους. Η «Δημοκρατική Ενότητα» δεσμεύεται ότι θα υπερασπίσει το δημόσιο χαρακτήρα των εγκαταστάσεων, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των κατοίκων σε όλη την πόλη, τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης από τους «σπόνσορες» - μεγαθήρια, τους εναπομείναντες χώρους πράσινου, τα αθλητικά σωματεία που ξεσπιτώθηκαν ήδη από αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εξάλλου, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο «Κατράκειο», την περασμένη Παρασκευή, με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Ενότητας». Ο Στέλιος Μπενετάτος παρουσίασε και επίσημα τον μουσικό και επί χρόνια συνεργάτη του Β. Παπακωνσταντίνου, Χριστόφορο Κροκίδη, ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη «Δημοκρατική Ενότητα». Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε μεταξύ άλλων: «θέλουμε τη νεολαία ανυπότακτη, με τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας να διεκδικεί τη ζωή της για ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό, για ψωμί και ουρανό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πίστη για τη νίκη! (2006-10-17 00:00:00.0)
Υπόσχεση αγώνα! (2006-10-03 00:00:00.0)
Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου (2006-09-08 00:00:00.0)
Στηρίζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι (2002-10-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία σήμερα (2002-10-17 00:00:00.0)
Κλείνει η παρένθεση της αντιλαϊκής δημοτικής αρχής (2002-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ