Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Κλείνει η παρένθεση της αντιλαϊκής δημοτικής αρχής
  • Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος
  • Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα Σμυρνιωτών στην εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ενότητας»

H παρένθεση της αντιλαϊκής δημοτικής αρχής στη Νίκαια θα κλείσει. Ο λαός της πόλης θα ξαναγίνει το αφεντικό στο δήμο. Θα ξαναποκτήσει δημοτική αρχή πραγματικά δική του.

Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσαν χτες βράδυ πλήθος κοκκινιωτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ανακήρυξης του υποψηφίου δημάρχου της πόλης Στ. Μπενετάτου. Η αίθουσα Σμυρνιωτών όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει όσους έδωσαν το «παρών», με αποτέλεσμα εκατοντάδες παραβρισκόμενοι να την παρακολουθήσουν από τον προαύλιο χώρο. Κυρίαρχη εικόνα η πίστη, η θέληση και το πάθος για τη νίκη και προπαντός το όραμα για μια νέα περίοδο δημιουργίας στο δήμο, στο δήμο με τους δημότες στο τιμόνι των εξελίξεων.

Τον Στέλιο Μπενετάτο παρουσίασε στην εκδήλωση η πρώην δήμαρχος της πόλης, η αγωνίστρια Βέρα Νικολαΐδου. «Ο Στέλιος - είπε - είναι σοβαρή, σεμνή και ταυτόχρονα δυναμική παρουσία. Αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχίσει την πορεία της "Δημοκρατικής Ενότητας" που έχει χτες, είναι παρούσα και σχεδιάζει το αύριο». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η ομιλήτρια στο αγωνιστικό παρελθόν του υποψηφίου δημάρχου, στην παρουσία του στο λαϊκό κίνημα από τα νεανικά του χρόνια και στην προσφορά του στην πόλη της Νικαίας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Βέβαια, όπως επισήμανε, αυτά ήταν περισσότερο λόγια τυπικού χαρακτήρα αφού οι Κοκκινιώτες ξέρουν ποιος είναι ο Στ. Μπενετάτος και όλοι θεωρούν απολύτως φυσικό να ηγηθεί αυτός της «Δημοκρατικής Ενότητας» στη διεκδίκηση του δήμου.

Τι δήμο θέλουμε;


«Παλεύουμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα, οι πολιτικές που τα γεννούν και τα αναπαράγουν, καθώς και τα πρόσωπα που τις υπηρετούν, που βάζουν πλάτη, που παίζουν σενάρια "κεντροαριστεράς" και "κεντροδεξιάς", δίνουν άλλοθι και καλλιεργούν αυταπάτες για να περνάει αυτή η πολιτική ομαλά», είπε ο Στ. Μπενετάτος παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο. Και συνέχισε: «Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια σ' αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν, σ' αυτούς που συνειδητοποιούν την ανάγκη να μη δικαιωθεί και με την ψήφο τώρα αυτή η πολιτική που λειτουργεί σε βάρος τους. Θέλουμε να είμαστε μια δημοτική αρχή που πρώτο μέλημά της θα είναι ο πολίτης και τα προβλήματά του. Το δικαίωμα στη ζωή, στη Δουλιά, στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Αθληση, στο Πράσινο, στο Περιβάλλον». Αναλύοντας την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί πάνω σ' αυτούς τους τομείς, ο Στ. Μπενετάτος άσκησε δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και απάντησε στο ερώτημα που τίθεται αν είναι δυνατόν σήμερα να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική στο δήμο, η πολιτική δηλαδή που προτείνει η «Δημοκρατική Ενότητα». «Θέλετε, αλλά μπορείτε; Θα ρωτούσε κάποιος καλόπιστα» είπε ο ομιλητής. Και απάντησε: «Μπορούμε: Μπορούμε μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων μας. Μπορούμε, γιατί δεν ερχόμαστε από το πουθενά. Οι ρίζες μας είναι δεμένες σε κάθε γειτονιά της Νίκαιας. Γνωρίζουμε την πόλη μας, όπως γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μπορούμε, γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις από μεγάλα συμφέροντα και αντιλαϊκές επιταγές. Μόνη μας δέσμευση είναι το συμφέρον της πόλης και των ανθρώπων της. Είναι γνωστό άλλωστε πως τα μεγάλα έργα της πόλης, αντιπλημμυρικά - αποχετευτικά - ένταξη στο σχέδιο νέων περιοχών - δρόμοι - δεκάδες σχολεία - έγιναν όταν στο πηδάλιο του δήμου βρισκόταν η "ΔΕ", και δεν έγιναν τυχαία, δεν έπεσαν από τον ουρανό».

Καταλήγοντας, ο Στ. Μπενετάτος κάλεσε τους παραβρισκόμενους να απλωθούν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο της πόλης και να φέρουν το μήνυμα - κάλεσμα, όπως είπε, για νίκη στις δημοτικές εκλογές «για να είναι ο δήμος ανοιχτός σε κάθε πολίτη και μετερίζι αντίστασης».

Στην εκδήλωση πήραν το λόγο και απηύθυναν χαιρετισμό ο Χρήστος Μαργαρέλης, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ανδρ. Ζαζόπουλος, η υποψήφια Νομάρχης Πειραιά Ελ. Παντελάκη, ο δάσκαλος Γ. Βαγενάς κ.ά.

Παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΟ Πειραιά Σ. Κωτσαντή, αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, αντιπροσωπείες απ' όλα σχεδόν τα προσφυγικά σωματεία, δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Νίκαιας και άλλους δήμους, εργαζόμενοι στο δήμο, σύλλογοι γυναικών κλπ.

Η εκδήλωση έκλεισε. Ομως το μήνυμά της, το πρόγραμμα και οι θέσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας» για μια νέα αρχή στο δήμο με δήμαρχο το Στ. Μπενετάτο, την ίδια στιγμή σκορπούσε σε όλη την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ