Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΜΙΛΕΡ
«Πολύ συνεργάσιμη» η κυβέρνηση

Σημαντική πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις διαπιστώνει ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τ. Μίλερ, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πλέον η αμερικανική διαμεσολάβηση. Αναφερόμενος εξάλλου στη «17Ν», ο Μίλερ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «πολύ συνεργάσιμη».

Μιλώντας στο πρώτο ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς, ο Μίλερ επισήμανε ότι η πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο κάθε Αμερικανού πρεσβευτή και αναφερόμενος στη στάση της Ελλάδας μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ουάσιγκτον για την άμεση ανταπόκριση της Αθήνας.

«Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε πολλή συνεργάσιμη από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο Τομ Μίλερ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αποστολή φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο και ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, καθώς και στην προσφορά για την ανάπτυξη ελληνικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια προς αντικατάσταση αμερικανικών μονάδων, εάν αυτό χρειαστεί.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρεσβευτής αναφέρθηκε στην οργάνωση «17Ν» και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνεχίζεται επί 27 έτη χωρίς να υπάρχουν συλλήψεις και καταδίκες. Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχει καλή συνεργασία των ελληνικών και αμερικανικών Αρχών για το θέμα και κάλεσε τους Αμερικανούς να μη δίνουν μεγάλη σημασία στα σχετικά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, καθώς αυτά πολλές φορές διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι συνεργαζόμαστε πολύ σοβαρά με την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος» δήλωσε ο Μίλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ