Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η Καισαριανή συνεχίζει αγωνιστικά με δήμαρχο τον Γ. Κατημερτζή

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι» ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την ψήφο του καισαριανιώτικου λαού για μια νέα τετραετία

Με βαθιά την επίγνωση ότι πολλά μπορούν και πρέπει ακόμα να γίνουν στην Καισαριανή και με όπλο τη μέχρι τώρα συνεπή δράση της στη βασική αρχή της διάθεσης του δήμου στην υπηρεσία του λαού και των εργαζομένων, η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία - Συνεργαζόμενοι», ανακοίνωσε χθες ότι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κατημερτζής, θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο του λαού της ανταρτομάνας πόλης.

Πλήθος κόσμου και εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης - ανάμεσά τους ο επίτιμος δήμαρχος, Παναγιώτης Μακρής και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κατσιανάκο - παραβρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου και χαιρέτισαν την εκ νέου υποψηφιότητα του Γ. Κατημερτζή, δηλώνοντας έτοιμοι για τη «νίκη, για να προχωρήσει το έργο που χρωστάμε στην Καισαριανή», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Αλλωστε, το έργο που έχει ήδη γίνει στην πόλη είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας και επαφής με τους ίδιους τους δημότες, με τον απλό λαό. Ο δήμαρχος το έκανε καθαρό: «Εμείς δεν είμαστε με όλους. Εμείς μεροληπτούμε υπέρ των εργαζομένων»!

Την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της παράταξης να συνεχίσει το ίδιο αγωνιστικά με επικεφαλής τον Γ. Κατημερτζή, ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπαγιάννης, μέλος της Γενικής Γραμματείας. Ο ίδιος, δίνοντας το στίγμα της δράσης του συνδυασμού, υπογράμμισε: «Χωρίς να υποτιμούμε τα διαχειριστικά προβλήματα, απορρίψαμε από την αρχή την ουδέτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση, στοχεύοντας ψηλά, επιλέγοντας την αγωνιστική στάση». Και ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν χωρίς ρήξη με τη γενικότερη πολιτική. «Η πόλη που διεκδικούμε έχει ήδη μια δημοτική αρχή στο πλευρό της», κατέληξε.

Στο προσκήνιο οι εργαζόμενοι

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημαρχείου. Η Καισαριανή συνεχίζει στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα
Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημαρχείου. Η Καισαριανή συνεχίζει στο δρόμο της αντίστασης και του αγώνα
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Γ. Κατημερτζής τόνισε ότι η Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση καλούνται και εκβιάζονται σήμερα να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας χωρίς αντιρρήσεις και αντίσταση.

«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι, σημείωσε ο Γ. Κατημερτζής, με τις πιο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνηση άμεσα στο λαό (εκπαιδευτική - ασφαλιστικό - ιδιωτικοποίηση της υγείας - εργασιακές σχέσεις κλπ) αλλά και έμμεσα (μέσω της Αυτοδιοίκησης) με τη συνεχιζόμενη αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση μεγάλου μέρους των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, συνολικά ύψους 1,5 τρισ., ενώ παράλληλα μετέφερε αρμοδιότητες και υποχρέωνε σε αναδιαρθρώσεις στην όλη οργάνωσή της που με ελέγχους σκοπιμότητας δυσκόλευε τη στοιχειώδη δημοκρατική λειτουργία».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή αναλαμβάνοντας το Δήμο το 1999, «έναν Δήμο υπερχρεωμένο, με ένα μηχανισμό που δυσλειτουργούσε», υπογράμμισε ότι αρχική προσπάθεια ήταν (παρά τα πολλές φορές αξεπέραστα προβλήματα) «να βάλουμε σε μια σειρά τα οικονομικά και να καθοδηγήσουμε τις υπηρεσίες και γενικά το δυναμικό του Δήμου σε μια άλλη αποδοτικότερη λειτουργία. Παράλληλα στοχεύσαμε να προσανατολίσουμε τη δουλιά μας και πέραν των διαχειριστικών, ανοίγοντας μέτωπο με τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα που είχαν και έχουν οι δημότες μας και ο λαός γενικότερα».

Ο Γιώργος Κατημερτζής
Ο Γιώργος Κατημερτζής
«Η προσπάθειά μας, υπογράμμισε ο δήμαρχος, ήταν και θα παραμείνει να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα όλων των εργαζομένων. Να αγωνιζόμαστε για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που παλεύει μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων».

Στο επίπονο έργο που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή ο Γ. Κατημερτζής σημείωσε ότι «ανταποκριθήκαμε σημαντικά και εν γένει θετικά», παρά «το εχθρικό κυβερνητικό κλίμα, τον αρνητικό συσχετισμό στα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚΝΑ, ΚΕΔΚΕ), αλλά και την υπάρχουσα οργάνωση των υπηρεσιών στο δήμο μας.

Αγωνιστική δράση

«Προσπαθήσαμε, τόνισε ο Γ. Κατημερτζής, να ανεβάσουμε την αγωνιστική δράση των δημοτών μας, σε προβλήματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούσαν ζητήματα της πόλης, γενικότερα αλλά και ακόμη ευρύτερα (κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, Ασφαλιστικό κλπ)». Συνεχίζοντας είπε ότι «η προσπάθειά μας αυτή δε βρήκε βέβαια το ανάλογο ενδιαφέρον της μείζονος αντιπολίτευσης, αντίθετα πολλές φορές αντιμετωπίσαμε την ειρωνεία και την αδιαφορία τους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος κάλεσε τους συγκεντρωμένους «να μπούμε σε μια νέα μάχη, απλώνοντας γέφυρες σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που θέλει να αγωνιστεί μαζί μας, για μια άλλη κοινωνία που θα φροντίζει τον άνθρωπο, βάζοντας εμπόδια στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, και στην ασυδοσία των ιμπεριαλιστικών και καπιταλιστικών δυνάμεων. Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι για να αναδείξουμε την παράταξή μας πρώτη από την πρώτη Κυριακή, να της δώσουμε τη Νίκη για να προχωρήσει το έργο που χρωστάμε στην Καισαριανή. Εμείς δεν είμαστε με όλους. Εμείς είμαστε μεροληπτικοί υπέρ των εργαζομένων».

Στο έργο της δημοτικής αρχής στον αθλητικό τομέα αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα, την πληθώρα των αθλητικών έργων που κατασκευάστηκαν και τα οποία παραδόθηκαν για δωρεάν χρήση στους δημότες.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Βεχλίδης, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στην πόλη, εκ των οποίων η κατασκευή πτέρυγας στα 3ο - 6ο Δημοτικά σχολεία, η ολοκλήρωση του 4ου Δημοτικού, η κατεδάφιση του παλιού ΤΕΕ - ΤΕΣ, η έναρξη κατασκευής νέου ΤΕΕ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ