Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Μηνύματα συμπαράστασης στον Ν. Γλυνάτση
  • Καταδικάζουν τις προσπάθειες τρομοκράτησης της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού κινήματος
  • Ζητούν το σταμάτημα της δίωξης

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους Ν.Γλυνάτση και την απαίτησή τους να σταματήσει η διαδικασία της παραπομπής του στην Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν.1264/82, με το αίτημα της απόλυσής του, εκφράζουν εργατικά κέντρα και σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

Ετσι, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα του νομού Ξάνθης και του Αγρινίου με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουν και καταδικάζουν τη δίωξη του συναδέλφου τους. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής του να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο συνδικαλιστή.

Ακόμα, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ συνεδρίασε έκτακτα με μοναδικό θέμα την υπόθεση του Ν.Γλυνάτση, καταδικάζοντας τις ενέργειες φίμωσης και διωγμού του, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι οι μεθοδεύσεις αυτές είναι υβριστικές και κατάφωρες για την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Και, ζητά την ακύρωση της διαδικασίας.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος νομού Ξάνθης, καταγγέλλει «την ενέργεια του προέδρου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας, διότι» όπως εκτιμά «χωρίς σοβαρό λόγο θέλει να απολύσει συνδικαλιστή του Συνεταιρισμού». Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Γάλακτος προειδοποιούν τον εν λόγω πρόεδρο ότι τέτοιου είδους αυταρχικές ενέργειες δε θα περάσουν και πως οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν με ό,τι μέσο διαθέτουν.

Το Σωματείο Εργαζομένων Εργοστασιακού Συγκροτήματος ΣΕΒΑΘ ΑΒΕ, συνεδρίασε εκτάκτως, επίσης με μοναδικό θέμα αυτή την υπόθεση και θεώρησε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη και απόλυτα βάναυση σε βάρος του συναδέλφου τους και υβριστική προς την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και ζητούν την ακύρωση της διαδικασίας.

Επίσης, σε κοινή συνεδρίαση, στις αρχές του Απρίλη, των ΔΣ των Σωματείων των Εκτάκτων Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Πρεβέζης, Δήμου Πρεβέζης και Δημοτικών Επιχειρήσεων αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Ν.Γλυνάτση. Ταυτόχρονα, καταδικάζουν τις τέτοιου είδους ενέργειες, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση και στην παγίωση πολιτικής και τακτικών, που η εργατική τάξη και το μαζικό κίνημα γενικότερα έχουν επανειλημμένα καταδικάσει.

Η «Αριστερή Συμπαράταξη» Δήμου Αρταίων

Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αριστερή Συμπαράταξη» του Δήμου Αρταίων, σημειώνει: «Αλλιώς φανταζόμαστε τις ακραίες συνδικαλιστικές διώξεις και την ανάσυρση της επιτροπής του Αρθρου 15 του Νόμου 1264/82 για την άρση της συνδικαλιστικής προστασίας και την απόλυση συνδικαλιστών.

Τώρα τις είδαμε εκσυγχρονισμένες με καρτελάκι εγγύησης από την πλειοψηφία της διοίκησης του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας. Κι όχι μόνο αυτό. Για «ISO 9000» - αυτή κι αν είναι «εγγύηση» - φιγουράρει ο νομικός σύμβουλος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και συνάμα γραμματέας του ΣΥΝ. Αν μη τι άλλο ...η «Κεντροαριστερά»... στο μεγαλείο της. Δηλαδή, η συνέχιση του διαλόγου των Γραμματέων του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ να παραμένουμε να μας βάλουν τα οδοιπορικά στο δρόμο των απολύσεων - της ανεργίας - της ανατροπής κάθε είδους κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων;

Η «Αριστερή Συμπαράταξη» δεν καταδικάζει απλώς την προσπάθεια για απόλυση του συνδικαλιστή Ν.ΓΛΥΝΑΤΣΗ. Καλεί το λαό της Αρτας να κατεβάσουμε τις μάσκες της «Κεντροαριστεράς». Οι απόκριες τελείωσαν. Καιρός να δούμε τα πραγματικά πρόσωπα όλων. Γι' αυτό καλούμε όλες τις δημοτικές κινήσεις να πάρουν θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ