Τρίτη 9 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Πραγματοποίησαν νέα γιορτή μίσους

Ανακοίνωση - καταδίκη της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Αλλη μια γιορτή μίσους στήθηκε με πρωτοβουλία των «συμμοριτοφάγων» που συνεχίζουν να επιβιώνουν στη χώρα μας. Την Κυριακή 31 του Μάρτη στο Λιτόχωρο, ο Σύλλογος Αποστράτων Χωροφυλακής πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της ένοπλης επίθεσης του ΔΣΕ κατά σταθμών Χωροφυλακής της πόλης. Και εκεί, ακούστηκαν ξανά τα ψυχροπολεμικά συνθήματα για «ένοπλη συμμορία», «αναρχικούς», «ξενοκίνητους», κλπ.

Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καταδικάζει τη γιορτή μίσους και καλεί το λαό της Πιερίας να μη νομιμοποιήσει την προσπάθεια αυτή. Μάλιστα, για την αποκατάσταση τής ιστορικής αλήθειας, θυμίζει ότι «η ένοπλη επίθεση του ΔΣΕ κατά των σταθμών χωροφυλακής, ήταν μια πράξη άμυνας κατά της μαζικής τρομοκρατίας (φόνοι, βιασμοί, εξορίες κ.ά.) εναντίον άοπλων πολιτών της Αριστεράς, επί ένα χρόνο και τρεις μήνες, από παρακρατικές, δωσιλογικές συμμορίες με τη συνδρομή του επίσημου αστικού κράτους και της Μ. Βρετανίας.

Η ιστορική αυτή αλήθεια, κατά κάποιο τρόπο, αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση Τζανετάκη το 1991, στην οποία συμμετείχε και η ΝΔ, που δέχτηκε ότι η ένοπλη σύγκρουση 1946-49 δεν ήταν «συμμοριτοπόλεμος», όπως το θεωρούσε μέχρι τότε η Δεξιά, αλλά εμφύλιος πόλεμος.

Τη διαπίστωση αυτή, φαίνεται ότι δεν τη δέχονται ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κωνσταντόπουλος, ο πολιτευτής Αντ. Καρπούζας και ο πρόεδρος των αστυνομικών της πόλης κ. Φωτόπουλος. Συνέβαλαν έτσι με την παρουσία τους στη γιορτή του μίσους στην αναμόχλευση των παθών και στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα προβλήματά του, ένα από τα οποία είναι η μετατροπή της περιοχής του Λιτοχώρου σε αμερικανική βάση, με κατάλυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ