Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΟΣ
ΟΧΙ στον πόλεμο!

Την καταδίκη τους στον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε βάρος του ιρακινού λαού διατράνωσαν οι φιλειρηνιστές του Βόλου, δίνοντας το «παρών» τους στο χτεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης. Ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή τους, απαίτησαν να σταματήσει, τώρα, η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, από το στρατοκρατούμενο καθεστώς του Ισραήλ, που έχει την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστών.

Στο συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, οι διαδηλωτές βροντοφώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου και της σφαγής του παλαιστινιακού λαού. Διαμήνυσαν, δε, την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη τους κατά των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων σε βάρος λαών και χωρών και για να μην επιτρέψουν καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή και διευκόλυνση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον πόλεμο που προετοιμάζεται. Και απαίτησαν, βεβαίως, να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι βάσεις από τη χώρα μας.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, ο οποίος κάλεσε το λαό της πόλης να συσπειρωθεί ακόμα πιο δυναμικά και μαχητικά στις γραμμές του φιλειρηνικού - αντιπολεμικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ