Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
«Ακονίζουν τα μαχαίρια» οι πραξικοπηματίες

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Οι γνωστές δυνάμεις, από την πρόσφατη αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης οργανώνουν εκ νέου διαδηλώσεις, αλλά και απεργία, για την τρίτη προσπάθειά τους ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης, από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, κυβέρνησης του Ούγο Τσάβες.

Εχουν γνώση όμως οι φύλακες και χτες ο Ούγο Τσάβες έδωσε την απάντηση ενώπιον μάλιστα χιλιάδων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης...«πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την επανάσταση. Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρέπει να έτοιμοι να βγουν στους δρόμους. Δε θα μπορέσουν να μας σταματήσουν» τόνισε ο Τσάβες, προειδοποιώντας μάλιστα για τη λαϊκή απάντηση που θα λάβουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο εγχείρημα που έχουν εξαγγείλει για τις 10 του Οκτώβρη και δεν είναι άλλο από την «κατάληψη του Καράκας»...

Η «κατάληψη του Καράκας» που θα γίνει μετά από πρόσκληση της Ενωσης Βιομηχάνων της Fedecamaras και κάποιων άλλων οργανώσεων εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανάλογου με αυτού της 12-14 Απρίλη, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και μία γενική απεργία... Εντούτοις, τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα για τις «δυνάμεις της αντιπολίτευσης», καθώς πια μεγάλο τμήμα των συνδικάτων, των επιχειρηματιών, αλλά και του στρατού αντιστέκονται στα κελεύσματά τους... Μέχρι στιγμής, μόνο η Συνομοσπονδία Βενεζουελανών Εργατών (CVT) έχει δηλώσει ότι θα ανακοινώσει την ημέρα απεργίας στη διαδήλωση της 10ης του Οκτώβρη. Από την άλλη πλευρά, η Ομοσπονδία Εργατών στην πετρελαιοβιομηχανία, η Fedepetrol, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή, αφού μόλις στις 16 Σεπτέμβρη υπέγραψαν με την κυβέρνηση νέα σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση των αποδοχών τους κατά 35%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ