Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του Παντελή Κουκλάκη, προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων Χανίων και μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου
Να απαντήσουμε όπως πρέπει

- Λίγες μέρες πριν το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, δημιουργήθηκε πρόβλημα με το μητρώο σωματείων - μελών και αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν. Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα;

- Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το διοικεί στην ουσία, μια παρέα τριών ανθρώπων. Είναι η γνωστή παρέα του προέδρου του ΕΚ Μ. Χαριτάκη. Την 1 του Μάρτη, έχει προγραμματιστεί να γίνει το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Σαν μέλη της διοίκησής του, ζητήσαμε να μας δοθούν από την ηγεσία της διοίκησης, όπως έχει υποχρέωση, το μητρώο σωματείων - μελών και εκλεγμένων αντιπροσώπων. Η πλειοψηφία του ΕΚ αρνήθηκε και επικαλέστηκαν ως δικαιολογία ότι δεν ήταν έτοιμο ακόμα το μητρώο. Εμείς, ζητήσαμε να δούμε το μητρώο όπως είναι, λέγοντας ότι δε μας πείραζε που δεν είναι ακόμα έτοιμο. Η απάντηση που δεχτήκαμε ήταν και πάλι αρνητική. Μας είπαν προκλητικά ότι αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας τους και η δημοκρατικότητά τους και να κάνουμε ό,τι θέλουμε! Πρέπει να σημειώσω ότι από τις πληροφορίες που έχουμε τα σωματεία που δεν είχαν καταθέσει τα χαρτιά τους, για να καταχωρηθούν στο μητρώο ήταν πάρα πολύ λίγα.

- Τι κρύβει αυτή η άρνηση;

- Η πράξη αυτή δείχνει την αντιδημοκρατική λειτουργία της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Είναι συνδεμένη και με το γεγονός της χειροδικίας σε υπάλληλο του Κέντρου από τον ίδιο το γενικό γραμματέα του και την προσπάθεια απόλυσής της. Η ΕΣΑΚ είχε καταγγείλει και αυτό το γεγονός, αλλά και την πλειοψηφία της διοίκησης για τον τρόπο λειτουργίας της. Θεωρούν, το Εργατικό Κέντρο «τσιφλίκι» τους και το έχουν μετατρέψει σε σχολείο σεμιναρίων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι τα 60 σωματεία της δύναμής του είναι στοιβαγμένα σε έξι μικρές αίθουσες, επειδή στις υπόλοιπες γίνονται μαθήματα. Η πλειοψηφία της διοίκησής του, εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται, έξω από τα προβλήματα των εργαζομένων. Αλλωστε, αυτό δείχνει και η μέχρι σήμερα θητεία της, αφού το μόνο που έκανε ήταν να υπερασπίζεται και να προωθεί την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τώρα, προσπαθούν να διοργανώσουν ένα συνέδριο - παρωδία για τους εργαζόμενους και μακριά από τα πραγματικά τους προβλήματα. Εκεί αποσκοπεί και η συγκεκριμένη πράξη πριν το συνέδριο.

- Πώς σκοπεύετε να απαντήσετε σ' αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια;

- Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει αυτό το γεγονός, χωρίς να κάνουμε τίποτα. Πέρα από την οποιαδήποτε καταγγελία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γενικότερα σε όλο τον κόσμο των Χανίων, θα προχωρήσουμε και στην ενημέρωση των αντιπροσώπων στο συνέδριο, για να δουν με τι συνδικαλιστές έχουν να κάνουν. Από εκεί και πέρα, θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να τους δώσουν την ανάλογη απάντηση που τους αξίζει. Πιστεύουμε ότι τέτοιοι συνδικαλιστές δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν στα χέρια τους τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο το ψηφοδέλτιο και τους συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ, που βρίσκονται πάντα κοντά στα προβλήματα και τα συμφέροντά τους και παλεύουν καθημερινά μαζί τους.


Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ