Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ... φίλος του αγρότη

ΒΡΕ, ΒΡΕ, κι άλλα μέτρα υπέρ των αγροτών, ετοίμασε ο Σημίτης και μάλιστα συνεδρίασε χτες και το Υπουργικό Συμβούλιο επί του θέματος. Τέτοιον πρωθυπουργό, φίλο των αγροτών, είχε χρόνια να δει αυτός ο τόπος!

Αν εξαιρέσει κανείς ότι οι τιμές των προϊόντων πέφτουν με ραγδαίους ρυθμούς, ότι οι αγρότες είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες, ότι όλοι οι νέοι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και ότι ακόμα δικάζονται όσοι αγρότες συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά τ' άλλα είναι ευεργέτης της αγροτιάς.

Αλήθεια γιατί... έκρυβε τόσο καιρό τις διαθέσεις του να βοηθήσει τους αγρότες ο πρωθυπουργός; Μήπως ντρεπόταν; Μήπως δεν έχουν ξεσηκωθεί τόσες φορές οι άνθρωποι για να του υπενθυμίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν;

Προφανώς, οι εκσυγχρονιστές έχουν προαισθανθεί το «μαύρο» που έχουν να φάνε στις εκλογές και κάνουν ό,τι μπορούν μήπως και μαζέψουν την κατάσταση την τελευταία στιγμή...

Ομως, μάλλον, είναι αργά για (κροκοδείλια) δάκρυα τώρα πια! Διότι στην ύπαιθρο είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του ΠΑΣΟΚ. Δε γίνεται, βλέπετε, να σβήσει έτσι η πολιτική που άσκησαν τόσα χρόνια.

ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ στην «εξαγωγή» φοιτητών η Ελλάδα, όπως διαβάσαμε σε έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες. Οχι, βέβαια, πως εκπλαγήκαμε, αφού είναι γνωστό το πρόβλημα. Φυσικά, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα βασιστούν σε κάτι τέτοια στοιχεία για να μιλήσουν εκ νέου για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οσο για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ε, αυτή επιμένει να διαφημίζει ακόμα ότι όλοι οι απόφοιτοι των γενικών λυκείων θα εισάγονται σε μερικά χρόνια στα πανεπιστήμια, ξεχνώντας φυσικά να μας πει ότι αυτό το «όλοι» περιλαμβάνει τους μισούς αποφοίτους γενικής εκπαίδευσης, πριν από δυο μόλις χρόνια.

Η «εξαγωγή» φοιτητών φυσικά θα συνεχίσει να κρατεί καλά, αφού οι απόφοιτοι των σχολών της λεγόμενης τεχνικής εκπαίδευσης της μεταρρύθμισης Αρσένη είναι γνωστό ότι οδηγούνται μαθηματικά στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ