Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σύννεφα πολέμου πάνω από τα Βαλκάνια

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα

Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση, όχι μόνο να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από το Κόσσοβο, αλλά και να μη συνδράμει στα καινούρια σχέδια του ΝΑΤΟ για αύξηση των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή με την αποστολή και άλλων ελληνικών στρατευμάτων.

Αυτό ήταν το κάλεσμα, που απηύθυνε χθες από την Πάτρα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία προειδοποίησε για «σύννεφα πολέμου» στα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό τις νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον γγ του ΝΑΤΟ για αποστολή κι άλλων ελληνικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο. Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε:

«Τα σύννεφα του πολέμου συγκεντρώνονται πάλι πάνω στα Βαλκάνια και για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δείχνει πολύ μεγάλη ετοιμότητα να καταθέσει τη μαύρη βοήθειά της στης ΝΑΤΟικές προσπάθειες. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Κόσσοβο υπάρχει ελληνική στρατιωτική δύναμη, που, ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, ανεξάρτητα από το ότι έδωσαν τον όρκο τους στην ελληνική σημαία να υπερασπίζονται τα σύνορα, βρίσκονται εκεί σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη ζώνη και είναι κάτω από ΝΑΤΟικές εντολές για να προχωρήσουν τα σχέδια νέου κατακερματισμού στη Γιουγκοσλαβία, με επίκεντρο πάντα την ευαίσθητη περιοχή του Κόσσοβο.

Η δική μας θέση είναι πως δεν πρέπει να παραμείνει η ελληνική δύναμη . Πρέπει να επιστρέψει και ο ελληνικός λαός να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να μη συνδράμει στα καινούρια σχέδια του ΝΑΤΟ, που στοχεύουν στην αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή και σε ελληνική συμμετοχή. Αυτό ζήτησε ο γγ του ΝΑΤΟ που ήρθε στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση απέκρυψε ακόμη μια φορά από τον ελληνικό λαό την απάντησή της, που είναι "Ναι, αλλά μετά τις εκλογές", γνωρίζοντας τα φιλειρηνικά και αντιΝΑΤΟικά αισθήματα του λαού μας. Εμείς, στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης, θέτουμε το ζήτημα των Βαλκανίων, τη μαύρη νέα τάξη πραγμάτων, τις τραγικές συνέπειες, που είναι μπροστά μας εξαιτίας του Ελσίνκι, την ελληνοτουρκική συνεργασία κορυφών, που κάθε άλλο παρά στοχεύει στην ειρήνη, αλλά στοχεύει στο να παίξουν και οι δύο δυνάμεις ένα ρόλο χωροφύλακα και στα Βαλκάνια, αλλά και στην περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Για μας, κριτήριο στάσης των κομμάτων απέναντι στην υπόθεση της ειρήνης είναι η στάση που παίρνουν στη συμφωνίαG-8 στα Βαλκάνια, στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, στο Σύμφωνο Σταθερότητας, στη Συμφωνία του Ελσίνκι, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος, στις 10 του Απρίλη, το ΚΚΕ να είναι ισχυρότερο, γιατί έχει αποδειχτεί πως είναι η δύναμη εκείνη, που σταθερά και όχι μόνο σε κορυφαίες στιγμές ενδιαφέρεται για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου στόχου του λαού κατά της νέας τάξης πραγμάτων, που αφορά την Ελλάδα, τις γειτονικές μας χώρες και ολόκληρη την Ευρώπη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η φλόγα της βίας εξαπλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια (2001-03-09 00:00:00.0)
«Οσο το ΝΑΤΟ παραμένει στα Βαλκάνια, οι κίνδυνοι θα αυξάνουν» (2001-03-07 00:00:00.0)
Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ελληνική κυβέρνηση (2000-09-07 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο πάλι τα Βαλκάνια (2000-09-01 00:00:00.0)
Εδωσαν τα χέρια... ΝΑΤΟ και κυβέρνηση (2000-02-26 00:00:00.0)
Θα μετέχει ελληνικός στρατός στο ΝΑΤΟικό έγκλημα; (1999-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ