Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ελληνική κυβέρνηση

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με την εντεινόμενη ανοιχτή επέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στα εσωτερικά της Γιουγκοσλαβίας στο πλαίσιο των σχεδίων των ιμπεριαλιστών για τον περαιτέρω διαμελισμό και πλήρη κατοχή της περιοχής, προκαλούν μεγάλη ανησυχία και προειδοποιούν για τη δημιουργία νέων εντάσεων στην περιοχή». Αυτά, υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «την "περιοδεία" του υπουργού Εξωτερικών σε περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, την αποστολή νέων ελληνικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο», αποδεικνύεται πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα επιχειρεί να παίξει το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή στα Βαλκάνια.

Εξάλλου, τονίζεται σε άλλο σημείο του κειμένου, οι δυο στρατιωτικές ΝΑΤΟικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα (η συνέχεια της «Νταϊνάμικ Μιξ 2000» και η ελληνοτουρκική «Destined Glory») δείχνουν πως το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για νέα επέμβαση. Για να προετοιμαστεί δε η κοινή γνώμη, υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ, «ήδη εξαπολύεται προπαγανδιστική εκστρατεία που αφορά την εγκυρότητα των επερχόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων στη γιουγκοσλαβία και τον υποτιθέμενο εκδημοκρατισμό της». Ομως, ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων αντιλαμβάνονται πως κάτω από τη λέξη «δημοκρατία» οι ΝΑΤΟικοί εννοούν κυβερνήσεις ανδρείκελα, υποταγμένες στα σχέδιά τους.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ «καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιηθούν, να διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο κατά της επεμβατικής πολιτικής της κυβέρνησης, να απαιτήσουν να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από το Κόσσοβο. Να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρουστούν τα πολεμικά σχέδια της Νέας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ