Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Υπάλληλοι της «Ολυμπιακής» πληρώνουν τα σπασμένα

Αλλο ένα ανώτατο στέλεχος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», ο διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης Μιλτ. Τσαγκαράκης, «πλήρωσε τα σπασμένα» των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων, που εκδηλώθηκαν προχτές με την απαγόρευση διέλευσης του αεροπλάνου της ΟΑ, με επιβάτη τον πρωθυπουργό, από τον γιουγκοσλαβικό εναέριο χώρο.

Η κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή υποβάθμισε την υπόθεση, την απέδωσε σε «παρεξήγηση» και προχώρησε στην απομάκρυνση τεσσάρων υπαλλήλων της ΟΑ, χτες φαίνεται να υποχρέωσε σε παραίτηση τον Μ.Τσαγκαράκη, ενώ εμφάνισε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ, Διον. Καλόφωνο, να υποβάλει την παραίτησή του στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, χωρίς, όμως, να γίνεται αποδεκτή. Ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επέμεινε ότι «η ευθύνη είναι στις υπηρεσίες της ΟΑ».

Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) μιλούν για «εξιλαστήρια θύματα», χαρακτηρίζουν ανακριβή τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία που παρουσίασε ο Δ. Καλόφωνος για τους τέσσερις υπαλλήλους και κάνουν λόγο για προσπάθεια αμφισβήτησης και συκοφάντησης των εργαζομένων, στελεχών και τελικά της ίδιας της ΟΑ.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΟΑ, επισημαίνοντας ότι λειτουργώντας ως εντολοδόχος, ανέλαβε καθ' ολοκληρίαν την ευθύνη για την ΟΑ, με θύματα τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οι τέσσερις υπάλληλοι που παραπέμπονται στο Πειθαρχικό για απόλυση, ακολούθησαν κατά γράμμα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και κατά συνέπεια δεν τους αναλογεί καμιά ευθύνη.

  • Τον ισχυρισμό ότι η απαγόρευση των σερβικών αρχών για την υπέρπτηση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Κ. Σημίτη δεν οφείλεται σε παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων, «αλλά σε πολιτική κίνηση του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας κ. Μιλόσεβιτς», διατυπώνει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρβιτσιώτης. Και καταλήγει: «Εκεί κατάντησε την Ελλάδα ο κ. Σημίτης, ακόμη και η, μέχρι πρότινος, φίλη Σερβία να προβαίνει σε τέτοιους είδους ενέργειες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ