Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια ανολοκλήρωτη αλλαγή

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στις 4.8.2000 ανακοίνωσε «νηφάλια και υπεύθυνα» ότι «συμφωνεί με τους άξονες της εξαγγελθείσας μεταρρύθμισης».

Προχτές συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - η «εκτίμηση της ΠΟΕΔΗΝ είναι πως το περιβόητο Σχέδιο είναι ψευδεπίγραφο και δεν πρόκειται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του πολίτη και ότι οι άξονες αυτοί υποβαθμίζουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για την τελική άλωσή του από τον ιδιωτικό τομέα και τα συμφέροντα που έχουν αναπτυχθεί».

Φαίνεται λοιπόν ότι η πρώτη εκτίμηση δεν ήταν καθόλου «νηφάλια και υπεύθυνη». Ωστόσο, όμως, η αλλαγή της εκτίμησης πρέπει να συνοδεύεται και από τον καταλογισμό των ευθυνών στους υπεύθυνους για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, καθώς και από την αγωνιστική απάντηση σε τέτοια άκρως ανθυγιεινά σχέδια - κατεύθυνση που απορρίπτει η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ.

Αλλιώς, μπορούν να καταλογιστούν στην πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας προθέσεις ξένες από την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ