Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παραπαιδείας το ανάγνωσμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΩΡΕΙΑ οι διαφημίσεις στις τηλεοράσεις, αυτό τον καιρό, από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, κολέγια, ινστιτούτα, ιδρύματα, εργαστήρια ελεύθερων σπουδών και οτιδήποτε άλλο υπάρχει, τέλος πάντων, για την προσέλκυση αποφοίτων λυκείων.

Την ίδια ακριβώς ώρα, που συνεχίζονται οι εξετάσεις των πάμπολλων αποτυχόντων στις προαγωγικές εξετάσεις του Ιούνη κι ενώ, οι πρώτες πληροφορίες λένε, πως ακόμη μικρότερος αριθμός μαθητών, απ' ό,τι πέρυσι, εγγράφεται στην Α' Λυκείου των δημόσιων σχολείων! Με το δίκιο τους, βέβαια, επενδύουν σε διαφήμιση οι σχολάρχες όπως καταλαβαίνετε...

Τις προϋποθέσεις κερδοφορίας των επιχειρήσεών τους (γιατί, για επιχειρήσεις πρόκειται, είναι σαφέστατο) τις διασφαλίζει η πολιτική του υπουργείου Παιδείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΝΑΤΗΝ ΠΑΛΙ η πολύμορφη φιλολογία, για τα... φτηνά δάνεια, που μας... προσφέρουν αφειδώς οι ιδιωτικές ή οι ιδιωτικών κριτηρίων τράπεζες, μετά την πτώση των επιτοκίων!

Βέβαια, όσοι έχουν... δοκιμάσει αυτό το φρούτο ξέρουν πολύ καλά την ξινή γεύση του και είναι γνωστό πού έχει οδηγήσει πολύ κόσμο. Αλλά... ας όψεται η έλλειψη ρευστού για την οποία βέβαια δε φταίνε οι εργαζόμενοι.

Και το φαινόμενο αυτό, πάντως, η κυβέρνηση το λέει... ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητας! Ετσι, για να συνεννοούμαστε.

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ σήμερα, καθώς κλείνει ένας χρόνος ακριβώς από τον περυσινό φονικό σεισμό, που έπληξε την Αττική. Προχτές, πάντως, σεισμός δεν έγινε, αν και ο Κ. Λαλιώτης έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι του γι' αυτό.

«Εμείς, δήλωσε, έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας. Χρειάζεται ανταπόκριση και από τους δικαιούχους. Οι ίδιοι πρέπει να κινήσουν τις διαδικασίες».

Πάντως, θα συμφωνήσουμε σ' ένα πράγμα με τον υπουργό. Πράγματι, τόσο οι σεισμόπληκτοι, όσο και οι εργαζόμενοι γενικότερα, πρέπει να κινήσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες και να αντιπαλέψουν ενωμένοι τις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα της κυβέρνησης. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ