Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις

Επιμένει η Ντ. Μπακογιάννη στην πρότασή της για συγκεκριμένη θητεία του προέδρου της ΝΔ, συντηρώντας την αναταραχή που έχει προκληθεί στο εσωτερικό της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου, πιθανόν, τον ερχόμενο Φλεβάρη ή Μάρτη.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται από τη Ρηγίλλης, η πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στον «Πλάνετ», είπε ότι την πρόταση αυτή την είχε καταθέσει μαζί με άλλα στελέχη το 1996 στο συνέδριο της ΝΔ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν επιμένει και συζητά το χρόνο της θητείας του προέδρου, αν δηλαδή θα είναι δύο ή πέντε χρόνια. «Εμένα η αρχή με ενδιαφέρει», πρόσθεσε. Ακόμα, τοποθετήθηκε στο θέμα των διαπλεκομένων, απαντώντας ταυτόχρονα στις κατηγορίες που δέχτηκε ότι επέλεξε να καταθέσει τις προτάσεις της μέσα από την ιντερνετική «πύλη» (flash.gr) που ανήκει στον Σ. Κόκκαλη. Η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η ίδια δεν εξαιρεί κανένα ΜΜΕ στην προσπάθεια που κάνει να επικοινωνήσει με τον κόσμο και αυτό, πρόσθεσε, όπως γνωρίζει, κάνει και το σύνολο των στελεχών της ΝΔ.

Οσον αφορά τον «πόλεμο κατά των διαπλεκομένων», διαφοροποιήθηκε αισθητά και υπερφαλάγγισε τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο αγώνας μας κατά της διαπλοκής δεν είναι αγώνας εναντίον μεμονωμένων προσώπων, είναι αγώνας αρχών». Η μάχη που δίνει η ΝΔ στη Βουλή, συμπλήρωσε, οφείλεται «στο ότι σήμερα στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη θεσμών θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος και την ευθύνη την έχουμε εμείς οι πολιτικοί».

Από την πλευρά της Ρηγίλλης επιχειρείται να υποβαθμιστούν οι παρεμβάσεις της Ντ. Μπακογιάννη και στο πλαίσιο αυτό η «γραμμή» είναι να μη δίνονται απαντήσεις δημόσια από τους βουλευτές και τα στελέχη. Οι απαντήσεις, λένε στη Ρηγίλλης, θα δοθούν όταν θέσει τις προτάσεις της στα όργανα του κόμματος.

Στο μεταξύ, ο Κ. Καραμανλής προετοιμάζεται για την τριήμερη επίσκεψή του στη ΔΕΘ που αρχίζει αύριο. Οι ομιλίες του θα επικεντρωθούν στην αποκάλυψη των «ανακριβειών» που είπε Κ. Σημίτης στη ΔΕΘ, χωρίς όμως να αμφισβητεί την ουσία της, ακριβώς γιατί στόχος του είναι να καταξιωθεί ως καλύτερος διαχειριστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ