Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διευκρινίσεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδωσε χτες ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Αναθεώρηση του Συντάγματος» χτες το μεσημέρι.

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε σχετικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ για αποδέσμευση της εκλογής Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής, σχετικά με τον ευτελισμό της διαδικασίας αν επαναλαμβάνεται σε ατέρμονες και αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, σημείωσε ότι η διενέργεια των ψηφοφοριών από την τρίτη και μετά θα υπάγεται στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου της Βουλής. Παράλληλα πρότεινε τη συνεχή παράταση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «η πρότασή μας είναι να γίνουν δυο ψηφοφορίες. Στην πρώτη απαιτούνται 200 ψήφοι, στη δεύτερη 180 και συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής να συγκαλεί τη Βουλή για επανάληψη της ψηφοφορίας εάν εν τω μεταξύ έχει διαγνωστεί ότι έχει βρεθεί πρόσωπο το οποίο να συγκεντρώνει την ευρύτερη συναίνεση. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως αδιέξοδο γιατί εάν ο απερχόμενος Πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και ασκεί τα καθήκοντά του, παρατείνει τη θητεία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ