Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Προχωρούμε συσπειρωμένοι

Οι ψήφοι μας σημείωσαν άνοδο, δήλωσε η σ. Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι η συσπείρωση των λαϊκών αγωνιστικών δυνάμεων που εξελίσσεται, αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα διεκδίκησης και αντίστασης κατά του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.

Ενός επικίνδυνου και ταυτόσημου δικομματισμού, που εκτός των άλλων και με τη θετική ή την αρνητική μορφή, δημιουργεί τις συνθήκες εμφάνισης στο πολιτικό προσκήνιο της ευκαιριακής ακροδεξιάς, κατά τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εμείς προχωρούμε αταλάντευτα, η δύναμη κρούσης, ως έκφραση των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα, τον αποκλεισμό, την παραπληροφόρηση των οργανωμένων ταξικών κέντρων και των ανομολόγητων συμφερόντων τους.

Ως την εμφύλια αναμέτρησή τους τη δεύτερη Κυριακή τα απορριμματοφόρα αποκομίζουν βουνά ολόκληρα από τις «πλούσιες» φανταχτερές αφίσες τους, τα αεροπανό, υποσχέσεις και προσποιητά μειδιάματα, ακάλυπτες επιταγές υποσχέσεων και ανιαρή συνθηματολογία.

Ο μπάρμπα Κυριακός κοίταζε τη σπατάλη του χαρτιού, στο ρείθρο του πεζοδρομίου και μονολογούσε φωναχτά:

- «Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα». Ο νέος που περνούσε εκείνη τη στιγμή του αντιγύρισε: Ανάποδα πρέπει να το λέμε, γιατί όσα υπόσχονται μ' αυτό το χαρτομάνι είναι διαβολομαζέματα που γίνονται ανεμοσκορπίσματα, καθώς μάλιστα άρχισε να φυσάει ένας βορειο-ανατολικός Γραιγο-λεβάντες προς το Σιρόκο.

Είπε, μάζεψε μια δέσμη βρεγμένων χαρτιών «ιλουστρασιόν» πολυτελείας και τετραχρωμίας, όπως τα μακιγιαρισμένα πρόσωπα των εναλλακτικών της ίδιας μορφής εξουσίας. Τα ζύμωσε στο χέρι του σ' ένα μπαλάκι που πέταξε με δεξιοτεχνία στο καλάθι των σκουπιδιών και των αχρήστων. - Εκεί ανήκουν, είπε. - Σημείωσες «τρίποντο», χαμογέλασε με νόημα ο μπάρμπα Κυριακός. Αυτό θα κάνουμε εμείς την Κυριακή.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ