Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αθλιες μεθοδεύσεις

Το ΚΚΕ πολύ καιρό πριν τις εκλογές ξεκαθάρισε, χωρίς περιστροφές, τη θέση και τη στάση του τόσο για τον πρώτο, όσο και για το δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Θέση κρυστάλλινη που δε χωρούσε παρερμηνείες: Ο αγώνας κατά του δικομματισμού και των συμμάχων του, κατά της κυρίαρχης πολιτικής και στην Αυτοδιοίκηση, είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Στο δεύτερο γύρο, όπου δε συμμετέχει συνδυασμός υποστηριζόμενος από το Κόμμα, η απάντηση στους συνδυασμούς που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-ΝΔ θα είναι άκυρο και λευκό.

Επειδή ακριβώς αυτή η θέση του ΚΚΕ εμποδίζει τις ψηφοθηρικές μεθοδεύσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας, οι ηγεσίες αυτών των δύο κομμάτων, και κυρίως η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, προχώρησαν στην έσχατη αθλιότητα. Αρχισαν να καλλιεργούν και να διαδίδουν φήμες περί δήθεν μυστικών συναλλαγών του ΚΚΕ ενόψει του δεύτερου γύρου.

Οπως έγραψε χτες ο «Ριζοσπάστης», αυτή η άθλια μεθόδευση συζητήθηκε την Τρίτη και σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Κατά «σύμπτωση», στη χτεσινή «κεντροδεξιά» «Καθημερινή» διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα: «Ο Περισσός δε θα δίσταζε να προσφέρει "ανταλλάγματα" (σ.σ. για να πάρει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία σε δήμους όπου οι υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ υποψήφιοι αντιμετωπίζουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ), να πριμοδοτήσει δηλαδή νεοδημοκρατικές υποψηφιότητες»... Ενώ φόβους εκφράζουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για το ίδιο πράγμα, τη δήθεν ανίερη συναλλαγή μέσω «υπογείων διαδρομών»...

Πρώτος στόχος αυτής της εκστρατείας ψεύδους και παραπληροφόρησης είναι να δημιουργήσει σύγχυση στους οπαδούς και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Ετσι, υπολογίζουν οι αρχιτέκτονες της άθλιας εκστρατείας, θα βρουν την ευκαιρία να ψαρέψουν στα γνώριμα γι' αυτούς «θολά νερά».

Ο άλλος στόχος τους είναι να «κοντύνουν» το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να το φέρουν στα δικά τους μέτρα. Να εμφανίσουν τους κομμουνιστές να μετέρχονται τα ίδια μέσα με τις ηγεσίες των αστικών κομμάτων, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Νομίζουν ότι και έτσι θα αποδυναμώσουν τη λαϊκή κοινωνικοπολιτική συμπαράταξη προοπτικής που επιτεύχθηκε και στην Αυτοδιοίκηση. Οτι θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού. Οτι θα εγκλωβίσουν τις λαϊκές δυνάμεις που ενίσχυσαν αυτούς τους συνδυασμούς στην κυρίαρχη πολιτική, υφαρπάζοντας την ψήφο τους στο δεύτερο γύρο.

Ματαιοπονούν. Αυτός ο τόπος είναι μικρός και ο καθένας έχει την ιστορία του. Οι Ελληνες εργαζόμενοι, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η ιστορία του ΚΚΕ είναι σφραγισμένη από τη συνέπεια μεταξύ των λόγων και της δράσης. Μια συνέπεια την οποία το ίδιο το Κόμμα, τα μέλη, οι οπαδοί, οι φίλοι, οι ψηφοφόροι του πολλές φορές την πλήρωσαν ακριβά, ακόμη και με το αίμα τους.

Αντίθετα, αυτοί οι ίδιοι οι συκοφάντες είναι που προχωρούν σε κάθε είδους συναλλαγή όταν πρόκειται να υπερασπιστούν το κοινό πολιτικό τους κεφάλαιο, το αστικό πολιτικό σύστημα. Είναι νωπή ακόμη η επώνυμη και καταγραμμένη καταγγελία για τη συναλλαγή Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα το 1998 για να αποκλειστεί ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ συνδυασμός από το δεύτερο γύρο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ