Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Μαύρο» για να «ξημερώσει»...

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε, λέει, κανένα μήνυμα δυσαρέσκειας και καταδίκης της πολιτικής της από τον πρώτο γύρο, αλλά ελάχιστα απέχει από το να θριαμβολογήσει ότι αυτή επιβραβεύτηκε!

Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Του Ηλία Μακρή από την «Καθημερινή»
Ασφαλώς και ήταν αναμενόμενο ότι ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η πίεση του δικομματισμού, κυρίως πάνω στους αριστερούς, θα προσλάμβανε τρομακτικές διαστάσεις. Κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ήταν πως δε θα περιορίζονταν στην ένταση της πόλωσης και των εκβιαστικών διλημμάτων, αλλά θα ανέσυραν και τις γνωστές προβοκάτσιες περί «ανίερων συνεργασιών ΝΔ-ΚΚΕ» για να δημιουργήσουν σύγχυση και να ψαρέψουν σε θολά νερά.

Σώνει και καλά να βρωμίσουν τα πάντα και να εμφανίσουν όλους σαν τα μούτρα τους. Το μήνυμα, που εκπέμπουν μέσα από τέτοιες γκεμπελίστικες μεθόδους, είναι ότι τα πάντα είναι υπόθεση παζαριών και τα πάντα εξαγοράζονται. Δεν μπορεί, δηλαδή, να υπάρξει μια συνεπής στάση αρχών, μια δύναμη αντίστασης που αρνείται να παίξει με τους κανόνες και εντός του συστήματος. Εν προκειμένω, το ΚΚΕ δεν μπορεί να «χαλάει τη σούπα» και να αρνείται να στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή τον άλλο μονομάχο και να επιμένει μέχρι τέλους στο ανηλεές «μαύρισμά» τους.

Θα ήταν εξαιρετικά βολικό, βέβαια, αν το ΚΚΕ «αυτοκαταργούνταν» και συνεργαζόταν με τους διαχειριστές του νεοφιλελευθερισμού. Γνωρίζουν, βέβαια, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, απλούστατα γιατί το Κόμμα δε θα μπορούσε να κοιτάξει κατάματα τον ελληνικό λαό το πρωί της Δευτέρας και αυτό δε συνέβη ποτέ στην ιστορία του...

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το τι θα ακολουθήσει την «επόμενη μέρα». Οχι μόνο δεν έλαβε, λέει, κανένα μήνυμα δυσαρέσκειας και καταδίκης της πολιτικής της από τον πρώτο γύρο, αλλά ελάχιστα απέχει από το να θριαμβολογήσει ότι αυτή επιβραβεύτηκε. Ειδικά αν επιτύχει τους εκλογικούς στόχους την ερχόμενη Κυριακή. Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λοιπόν, για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα τη Δευτέρα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ