Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 31 του Οκτώβρη, με απόφαση μαζικών φορέων και φιλειρηνικών οργανώσεων

Διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Καταγγέλλουμε τους εγκληματικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων και των συμμάχων τους. Καταδικάζουμε το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Ζητάμε εδώ και τώρα να επιστρέψουν τα εκστρατευτικά ελληνικά στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.

Στις 31 του Οκτώβρη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου, να κινητοποιηθεί, να δράσει, να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν πλήθος μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων και να εκφράσει τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, να δώσει τη μάχη για να εμποδίσει τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ για μια νέα επίθεση εναντίον του Ιράκ.

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα, έστειλε χτες το πρωί ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Γρ. Πετρόπουλος, που εκπροσώπησε την Επιτροπή στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι μαζικοί φορείς που αποφάσισαν να διοργανώσουν, στις 31 του Οκτώβρη, μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Στη χτεσινή σύσκεψη που έγινε σε αίθουσα του κτιρίου της ΓΣΕΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΥΕ, την ΕΕΔΔΑ, την ΚΕΔΑΕΑ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, την «Κίνηση: Σταματήστε τον πόλεμο» και την «Κίνηση: Πολίτες του κόσμου για την ειρήνη». Βέβαια, πλήθος είναι οι μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση αλλά, χτες, δε βρέθηκαν στη σύσκεψη.

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη, αλλά και το γενικότερο πλαίσιο της κινητοποίησης, δεν έχουν ούτε κοινή αφετηρία, ούτε προβάλλουν τα ίδια αιτήματα και πολύ περισσότερο δεν έχουν τον ίδιο και ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζογώπουλος, που συμμετείχε και μίλησε στη χτεσινή σύσκεψη, χρειάστηκε να ακούσει αρκετές παρεμβάσεις, προκειμένου να... πειστεί για τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και πως πρέπει να καταδικαστεί και μέσα από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ο ρόλος του. Κι αυτό όταν μέλος της δολοφονικής συμμαχίας είναι και η χώρα μας που, στο πρόσφατο παρελθόν, όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γ. Σταυρόπουλος, «βάσει του ΝΑΤΟικού δόγματος παρέδωσε στρατιωτικές υποδομές αλλά και όλες τις διευκολύνσεις στη στρατιωτική μηχανή του ιμπεριαλισμού». Ο Χρ. Πολυζογώπουλος, μάλιστα, υποστήριξε ότι «αν γίνει αναφορά για το ΝΑΤΟ, θα δημιουργηθούν συλλογισμοί και δε θα έχουμε πλατιά συμμετοχή»!!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων, επισήμαναν ότι η πορεία πρέπει και θα καταλήξει στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ από αρκετούς αναφέρθηκε ότι το επόμενο διάστημα, τόσο πριν όσο και μετά το συλλαλητήριο, έχουν, ήδη, προγραμματιστεί σειρά από αντιπολεμικές εκδηλώσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ, αναφέρεται ότι οι φορείς αποφάσισαν τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και καλούνται οι Ελληνες πολίτες να συμβάλλουν ώστε η 31η Οκτώβρη να είναι μέρα πανελλαδικής αντιπολεμικής δράσης για όλη τη χώρα. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής πίστης να δώσει το δικό του «παρών» σ' αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο πόλεμος πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί, τονίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ