Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
«Επενδυτικές διευκολύνσεις»

ΣΟΦΙΑ.-- Η βουλγαρική κυβέρνηση του πρώην βασιλιά Συμεών Σάξε Γκότα, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες, προτίθεται να περάσει πακέτο οικονομικών ρυθμίσεων, που θα προσφέρει τα «κατάλληλα κίνητρα» για να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νικολάι Βασίλιεφ, το σχέδιο «αναθέρμανσης» της οικονομίας θα περιλαμβάνει αρχικά τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου, αρχικού κεφαλαίου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα συνεισφέρουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και επιχειρηματίες. Σκοπός του ταμείου θα είναι να επενδύσει στις αναπτυσσόμενες εταιρίες της χώρας. Παράλληλα, το πακέτο θα περιλαμβάνει και νομοθετικό προσχέδιο που θα προβλέπει τη δημιουργία βιομηχανικών ζωνών, στις οποίες θα παρέχονται «διευκολύνσεις» στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι καπιταλιστές θα αποκτούν άδεια ανοικοδόμησης εγκαταστάσεων (στις συγκεκριμένες ζώνες) για το συμβολικό ποσόν του ενός λέβα (50 αμερικάνικα σεντς)! Ακόμη, οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται τη γη για 50 χρόνια, ενώ αν ζώνες αυτές δημιουργηθούν σε περιοχές με υψηλή ανεργία οι επιχειρηματίες δε θα πληρώνουν καθόλου εταιρικούς φόρους!

Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία ψήφισης του πακέτου από τη Βουλή, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι συνεχίζεται η χωρίς όρους παράδοση της οικονομίας στο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ