Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αντιδράσεις για τις περικοπές στην Παιδεία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε γενική απεργία και σε πορείες διαμαρτυρίας προχώρησαν χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι στη Γαλλία, την Πέμπτη, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές και φοιτητές, αντιτιθέμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης, για περικοπές στην Παιδεία.

Προκειμένου να μειώσει τον προϋπολογισμό της χώρας, η κυβέρνηση Ραφαρέν, αποφάσισε να μειώσει τις θέσεις εργασίας στο βοηθητικό προσωπικό, στον τομέα της Παιδείας, απολύοντας 5.600 εργαζόμενους και μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις άλλων 20.000.

Σε φαιδρές δηλώσεις κατέφυγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι «η ποιότητα στην εκπαίδευση δεν κρίνεται μόνο από τα χρήματα που δαπανώνται για αυτήν». Ενώ ο γγ του UUF, ενός από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά σωματεία στη Γαλλία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πλήρη αδιαφορία στα θέματα Παιδείας, σαν να μην αποτελούν σημαντικό θέμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής».

Το σίγουρο, πάντως είναι, ότι η κυβέρνηση δε θα μείνει ατάραχη στις κινητοποιήσεις, αφού είναι η δεύτερη απεργία επί προεδρίας Σιράκ και εκφράζονται φόβοι για επανάληψη των μαζικών απεργιών του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ