Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1999
Ανοίγει ο δρόμος για την τιμωρία των ενόχων

Το «πράσινο φως» για την τιμωρία των υπεύθυνων της κατάρρευσης της οικοδομής της Ν. Φιλαδέλφειας από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, καθώς και την αυστηρότερη αντιμετώπιση των εργολάβων των «χάρτινων» οικοδομών, ανάβει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε διαφωνήσει με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών κατά του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του εργολάβου (Δ. Διονυσίου, Π. Γιαννακόπουλου και Λ. Αβδελά) που μετέτρεψε τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες σε πλημμέλημα. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μετατροπές που έκαναν στην οικοδομή τα παραπάνω άτομα για να λειτουργήσει σούπερ μάρκετ, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της πολυκατοικίας, το θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό ενός άλλου. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν τρία μεγάλα ανοίγματα για να συνδεθεί το πατάρι με το σούπερ μάρκετ.

Ο Ε. Κρουσταλάκης έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε βαθμό κακουργήματος και να μην παραγραφούν οι παλαιότερες αξιόποινες πράξεις, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί 20ετία. Αντίθετα, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τους παρέπεμπε για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ