Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΤΑ ΝΕΑ» και η ΚΕΔΑ

Στη ...συνδρομή της ΚΕΔΑ προσέτρεξε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»! Και, αντιστρόφως, η ΚΕΔΑ προσέτρεξε στα «ΝΕΑ», για να πουλήσει την πραμάτεια της, πραμάτεια αντιΚΚΕ επίθεσης. Κοινός ...πόθος και της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και της ΚΕΔΑ, η προκοπή(!) του ΚΚΕ, ή πιο σωστά της αριστεράς! Η οποία αριστερά (δηλαδή το ΚΚΕ) θα προκόψει τόσο περισσότερο (η ...άλλη αριστερά πρόκοψε), όσο πιο πολύ και καλά προετοιμαστεί να γίνει μία (εν κρυπτώ, όπως η ΚΕΔΑ, και αργότερα εν φανερώ) τσόντα του ΠΑΣΟΚ!!

Χτες, λοιπόν, «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσαν έναν πίνακα (πηγή ΚΕΔΑ!!!) συγκριτικών αποτελεσμάτων, περίπου των μισών νομαρχιών της χώρας, προκειμένου ν' αποδείξουν δύο πράγματα: Πρώτον, τη μείωση της δύναμης του ΚΚΕ, προφανώς λόγω ...απομονωτισμού του! Δεύτερον, την αποτυχία της συνεργασίας ΚΚΕ και ΔΗΚΚΙ, προφανώς επειδή απουσίαζε η ΚΕΔΑ! (Και ο ΣΥΝ, βεβαίως...).

Κι έκαναν, στον πίνακα αυτόν, την εξής λαθροχειρία: Πρόσθεσαν τα ποσοστά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), του 1998, με τα ποσοστά των συνδυασμών, που στήριζε (χωριστά) τότε το ΔΗΚΚΙ! Σε συνέχεια, συνέκριναν αυτό το άθροισμα με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2002! Κι έβγαλαν τη μείωση!.. Για να αποδείξουν ότι η αριστερά μπορεί να έχει μέλλον μόνον ως ένα (στο σύνολό της) ρεφορμιστικό και συμπληρωματικό μόρφωμα. Και: `Η το ΚΚΕ θα γίνει ένα τέτοιο μόρφωμα, ή δεν έχει μέλλον!!! Καμαρώστε τους!

Αλλά και η ίδια η εφημερίδα κάνει τους δικούς της υπολογισμούς: ΚΚΕ+ΔΗΚΚΙ+ΣΥΝ μειώθηκαν(!) γράφει, προσθέτοντας ανόμοια, που, κατά τον συντάκτη της, μπορούν να προστίθενται... Ενώ, αν είχαν πάρει και το ΣΥΝ μαζί τους (με τους Κοψίδηδες, φυσικά) θα είχαν ενδυναμωθεί! Αμφίβολο πολύ, αλλά ας το δεχτούμε συμβατικά. Και μετά; Ε, το μετά, επειδή ευκόλως εννοείται, παραλείπεται διά της σιωπής. Ομως, ο νοών νοείτω: Μετά, με το «καλό» ΠΑΣΟΚ... `Η και με το μη «καλό», για να μην έρθει η γαλάζια Δεξιά! Προτιμότερη η πράσινη! Αλλος δρόμος να μην ανοίξει! Σπολλάτη...


Μ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ