Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Μετά τα ταρατατζούμ, τι;

Οι δημοτικές εκλογές τέλειωσαν. Τα ΜΜΕ για άλλη μια φορά «έπαιξαν» αποκλειστικά τους δυο μονομάχους, αγνοώντας επιδεικτικά κάθε τι διαφορετικό και επικίνδυνο για το σύστημα. Αλλά αυτή είναι η δουλιά τους, ανεξάρτητα από το τι προβλέπει το σύστημα, ιδιαίτερα για τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ας παραβλέψουμε και τις τεράστιες δαπάνες για τη διαφημιστική καμπάνια των συνδυασμών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσαν για άλλη μια φορά το δημόσιο αίσθημα σε μια εποχή που η ανεργία παραμένει σε διψήφιο αριθμό και η φτώχεια αγγίζει το και κατ' άλλους 1/3 του ελληνικού πληθυσμού. Το ζήτημα είναι αυτό θα γίνει από δω και μπρος; Οι γαλαζοπράσινοι δήμαρχοι - όψεις του ίδιου νομίσματος - κοκορομαχούσαν για την καλύτερη διαχείριση. Μαζί μ' αυτούς και οι ροζ τους συνιστώσες. Αξιοι του μισθού τους όλοι. Οι δημοτικές κινήσεις όπου συμμετείχε το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, πολλοί ανένταχτοι αριστεροί και μια πτέρυγα της ριζοσπαστικής (και όχι της κρατικοδίαιτης οικολογίας) θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα κι έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Και το μεγάλο στοίχημα είναι η ενδυνάμωσή τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Βήματα στην Ισλανδία

Σε αρκετά προχωρημένη φάση βρίσκεται η έρευνα στη χώρα αυτή για την πλήρη αντικατάσταση του πετρελαίου από το υδρογόνο στην κίνηση των αυτοκινήτων. Τα νέα αυτά είναι πολύ καλά. Αν και πιστεύουμε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να μπλοκάρει από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αδελφές πετρελαίου, για ευνόητους λόγους.

Το πιο κακόγουστο ανέκδοτο

ΠΑΣΟΚοι original και imitation προεκλογικά προσπάθησαν να μας πείσουν για τις φιλοπεριβαλλοντικές τους ευαισθησίες. Ορισμένοι από αυτές, με περατζάδα από το χώρο των οικολόγων, είτε εκτέθηκαν σε ψηφοδέλτια, είτε στήριξαν «θεωρητικά» κυβερνητικούς υποψήφιους δημάρχους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο πάτος είναι πολύ βαθύς.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΔΡΑΣΗ τ. 113

Στο δέκατο τρίτο χρόνο έφθασε η έκδοση του ΕΚΑ που ασχολείται με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ασφάλειας εργασίας. Μπορεί να είναι τετρασέλιδη και μηνιαία η έκδοση, αλλά αυτό δεν την κάνει καθόλου ασήμαντη. Συχνά οι πληροφορίες που υπάρχουν και τα θέματα που θίγονται είναι πολύ σημαντικά και χρήσιμα για τους εργαζόμενους, που στην κυριολεξία «χάνονται» μέσα στον πακτωλό των κατασκευασμένων ειδήσεων και της παραπληροφόρησης των καθεστωτικών ΜΜΕ. Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχουν ειδήσεις για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, τη διαχείρισή τους, το κλοφέν, τη βιοτεχνολογία και τα δίκυκλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ