Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Συνεχίζονται οι απολογίες κατηγορουμένων

Απολογείται αύριο το πρωί στον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης «17Ν» Λεων. Ζερβομπεάκο ο πρώην συνδικαλιστής στο εργοστάσιο της AEG Γιάννης Σερίφης, ο οποίος κατηγορείται για «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένη οπλοκατοχή», με βάση τις αρχικές «απολογίες» των Παύλου Σερίφη, Χριστόδουλου Ξηρού και Σάββα Ξηρού. Ο ίδιος έχει αρνηθεί επανειλημμένα σε δηλώσεις του οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και τη δράση της «17Ν».

Ο Γιάννης Σερίφης, πριν από 25 χρόνια είχε κατηγορηθεί για την η δολοφονία του Χρ. Κασσίμη, και είχε αθωωθεί πανηγυρικά. Την κλήση του Γ. Σερίφη και «τις αλλεπάλληλες μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών να τον εμπλέξουν σε δραστηριότητες των οργανώσεων ατομικής τρομοκρατίας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Γι' αύριο, επίσης, πήρε προθεσμία να απολογηθεί συμπληρωματικά ο Χριστόδ. Ξηρός, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με 12 νέες κατηγορίες. Την ερχόμενη Τρίτη απολογούνται οι Κώστας Καρατσώλης, Ηρακλής Κωστάρης και Παύλος Σερίφης, ενώ για χτες αναμενόταν οι απολογίες των Θεολόγου Ψαραδέλλη και Διονύση Τζωρτζάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ