Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δίκη αστυφύλακας για το φόνο Τσιγγάνου

Με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» παραπέμπεται πλέον να δικαστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γιώργος Τυλιανάκης, ο οποίος είχε σκοτώσει με το υπηρεσιακό του όπλο, πριν από ένα χρόνο, στο Ζεφύρι Αττικής τον Τσιγγάνο οπωροπώλη Μαρίνο Χριστόπουλο, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το υπ' αριθ. 4712/2002 βούλευμά του, έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε το θύμα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ετσι, αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας (ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο), που του είχε απαγγελθεί αρχικά.

Το περιστατικό είχε συμβεί στη συμβολή των οδών Παναγίας Γρηγορούσης και Εθνικής Αντίστασης, όταν τρεις αστυφύλακες της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι διενεργούσαν ελέγχους, έκαναν σήμα στον οδηγό Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου να σταματήσει. Ο οδηγός, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών με κίνδυνο να τους παρασύρει. Τότε ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης, αντιδρώντας «ενστικτωδώς», πυροβόλησε μια φορά με το υπηρεσιακό του όπλο εναντίον του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι ο οδηγός του Μ. Χριστόπουλος. Το αυτοκίνητο έπεσε ύστερα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ και ακινητοποιήθηκε. Ευτυχώς, ο τρίχρονος γιος του θύματος, που βρισκόταν μέσα, δεν έπαθε τίποτα.

Συγγενείς του άτυχου νεαρού Τσιγγάνου υποστήριζαν ότι δε σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, γιατί δεν είχε άδεια οδήγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ