Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ»
Προς νέες απολύσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Νέα μέτρα κατά των εργαζομένων (στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων περί «ανταγωνιστικότητας») προτίθεται να πάρει η διοίκηση της «ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ» (θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής SIEMENS) ενόψει «της μείωσης των πωλήσεων στην εσωτερική και διεθνή αγορά» που επικαλείται. Τα νέα μέτρα έχουν σχέση με τη συρρίκνωση του προσωπικού που απασχολεί(σήμερα 500 εργαζόμενους περίπου) κατά 31 άτομα και θα γίνει με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων» με κίνητρα, με τη συμφωνία και του σωματείου, που θεωρεί φυσιολογική την εξέλιξη.

Σημειωτέον δε ότι απ' τις αρχές του 2002 η πολυεθνική, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους, σε συμφωνία με το σωματείο, είχε επιβάλει τριήμερη και τετραήμερη και υποχρεωτικές άδειες, που έληξαν, μόλις, τον προηγούμενο μήνα. Και τούτο, όπως διατυμπάνιζε τότε το σωματείο, για να μην υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, επιθυμία της εταιρίας ήταν να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός της για μείωση προσωπικού, από τις αρχές Οκτώβρη. Λόγω των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όμως, ανέβαλε την εξαγγελία των μέτρων(για λόγους ευνόητους βεβαίως) για την επόμενη του β΄ γύρου των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ