Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Σε οριακό σημείο ο «Αγιος Ανδρέας»

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αγιος Αντρέας» στην Πάτρα, εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων του προσωπικού, καθώς και την πεπαλαιωμένη κτιριακή υποδομή, υπογράμμισαν χτες συνδικαλιστές του Σωματείου των Εργαζομένων του «Αγίου Αντρέα» και της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ), σε συνέντευξη Τύπου, προαναγγέλλοντας παράλληλα κινητοποιήσεις.

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική επιλογή που έχει κάνει για τη δημόσια υγεία έχει βάλει όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, αλλά και όλο το λαό, στην αντίπερα όχθη, καθώς μετατρέπει ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για το επίπεδο και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους χρήστες υγείας», επισήμανε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Νάνσυ Αγγελακοπούλου και συμπλήρωσε: «Ολα τα προβλήματα αρχίζουν από τη μη χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Οταν δεν υπάρχουν κονδύλια δεν υπάρχει τίποτα, ούτε προσωπικό, ούτε υλικό, φαρμακευτικό ή μη», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι χάρη σ' αυτήν την πολιτική υπάρχει συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Ο Γιώργος Τζίφας, αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού κρίνονται επιβεβλημένες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου έχει δέκα κρεβάτια, από τα οποία λειτουργούν μόνο τα τέσσερα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Γεωργακόπουλος επισήμανε πως το νοσοκομείο λειτουργεί, έχοντας ξεπεράσει πλέον τα όρια ολόκληρου του προσωπικού, που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να μη συρρικνωθούν άλλο οι λειτουργίες του νοσοκομείου. Ηδη, τις επόμενες ημέρες, ένα χειρουργικό τραπέζι θα κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού, σημείωσε χαρακτηριστικά, για να καταδείξει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ