Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΟΕ
Αντιδρά στην απογευματινή λειτουργία του Ταμιευτηρίου

Η πλειοψηφία αποδέχεται τη μετατροπή του Ταμιευτηρίου σε ΑΕ και αντιδρά στις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου για τη λειτουργία του και το απόγευμα

Η προωθούμενη αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο πλαίσιο της μετατροπής του σε ΑΕ, ενόχλησε την πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ χθες και όχι η ίδια η μετατροπή του, ώστε να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια!

Το θέμα του ωραρίου λειτουργίας, το οποίο τίθεται στο σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει τη λειτουργία του και τις απογευματινές ώρες, απασχόλησε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, το οποίο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία για κινητοποιήσεις εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει. Πρόκειται, βεβαίως, για ένα σοβαρό θέμα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τις υπόλοιπες τράπεζες για να απαιτήσουν ή και να επιβάλουν τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και εργασίας.

Ωστόσο, το ίδιο το ζήτημα της διαφαινόμενης ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με της μετατροπής του σε πρώτη φάση σε Ανώνυμη Εταιρία μπορεί να καθορίσει και τα υπόλοιπα ζητήματα της λειτουργίας του. Γι' αυτό και οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις Τράπεζες συμφώνησαν σε κινητοποιήσεις για την απογευματινή λειτουργία του Ταμιευτηρίου, θέτοντας ταυτόχρονα τη διάσταση της απόρριψης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η πλειοψηφία αποφάσισε να πιέσει για τη δημιουργία του Ενιαίου Ταμείου Σύνταξης Τραπεζοϋπαλλήλων, όπως προβλέπει ο τελευταίος αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης. Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ είχε αποδεχτεί τον αντιασφαλιστικό νόμο, παρόλο που αναγνώριζε ότι οι διατάξεις του λειτουργούν σε βάρος και των εργαζομένων στις τράπεζες. Ως «αντάλλαγμα» είχε αποσπάσει από την κυβέρνηση μια ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δίνεται η «δυνατότητα» συνένωσης επικουρικών ταμείων στις τράπεζες και της σύστασης ενιαίου φορέα συμπληρωματικής ασφάλισης. Ολη η φιλολογία περί ενιαίου Ταμείου δεν μπορεί να αποκρύψει τις συνέπειες της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και τις ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που τη στήριξαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ